Levensloop Brugge 2017 vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober in Sport Vlaanderen Brugge. Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker. Het is een 24 uur durend evenement voor jong en oud waarbij het thema 'Bewegen tegen kanker' centraal staat. Er worden teams gevormd die al wandelend of lopend elkaar aflossen om gedurende 24 uur in beweging te blijven.

Twee peters

Dit jaar werd geopteerd voor twee peters. Chocolatier Dominique Persoone en goalie van Cercle Brugge Miguel Van Damme. Miguel Van Damme won eind maart 2017 zelf de strijd tegen leukemie, voor hem is de motivatie dan ook evident: "Ik heb er zelf heel dicht bij gestaan. Ik weet wat de mensen doormaken en het is logisch dat we ze een hart onder de riem steken. Zeker na alles wat ze meemaken. Als peter van Levensloop Brugge wil ik vooral zoveel mogelijk mensen naar hier lokken en een zo hoog mogelijk bedrag inzamelen."

Ook Dominique Persoone werd al vaak geconfronteerd met de ziekte. "Jammer genoeg wel. Bij jonge vrienden heb ik de impact gezien van de ziekte en ook bij mijn opa heb ik het helaas moeten ondergaan. Het is verschrikkelijk als je ermee geconfronteerd wordt. De impact op het gezin is onvoorstelbaar. Als er iets is waarmee ik een klein steentje kan bijdragen, dan doe ik dat met veel plezier. Net als met het aidsonderzoek steun ik ook de Stichting tegen Kanker."

Meer dan 114.399 euro is het doel

De meter en peter van Levensloop Brugge 2016, journalist Lieven Verstraete en atlete Veerle Dejaeghere, zamelden vorig jaar liefst 114.399 euro in. De voorbij editie was een groot succes met 186 vechters, 3.880 deelnemers en 84 teams. Nu wil de organisatie nog beter doen.

Levensloop Brugge vindt plaats van 7 oktober om 15 uur tot 8 oktober om 15 uur in Sport Vlaanderen Brugge.

(NDB)

Levensloop Brugge 2017 vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober in Sport Vlaanderen Brugge. Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker. Het is een 24 uur durend evenement voor jong en oud waarbij het thema 'Bewegen tegen kanker' centraal staat. Er worden teams gevormd die al wandelend of lopend elkaar aflossen om gedurende 24 uur in beweging te blijven.Dit jaar werd geopteerd voor twee peters. Chocolatier Dominique Persoone en goalie van Cercle Brugge Miguel Van Damme. Miguel Van Damme won eind maart 2017 zelf de strijd tegen leukemie, voor hem is de motivatie dan ook evident: "Ik heb er zelf heel dicht bij gestaan. Ik weet wat de mensen doormaken en het is logisch dat we ze een hart onder de riem steken. Zeker na alles wat ze meemaken. Als peter van Levensloop Brugge wil ik vooral zoveel mogelijk mensen naar hier lokken en een zo hoog mogelijk bedrag inzamelen." Ook Dominique Persoone werd al vaak geconfronteerd met de ziekte. "Jammer genoeg wel. Bij jonge vrienden heb ik de impact gezien van de ziekte en ook bij mijn opa heb ik het helaas moeten ondergaan. Het is verschrikkelijk als je ermee geconfronteerd wordt. De impact op het gezin is onvoorstelbaar. Als er iets is waarmee ik een klein steentje kan bijdragen, dan doe ik dat met veel plezier. Net als met het aidsonderzoek steun ik ook de Stichting tegen Kanker."De meter en peter van Levensloop Brugge 2016, journalist Lieven Verstraete en atlete Veerle Dejaeghere, zamelden vorig jaar liefst 114.399 euro in. De voorbij editie was een groot succes met 186 vechters, 3.880 deelnemers en 84 teams. Nu wil de organisatie nog beter doen.Levensloop Brugge vindt plaats van 7 oktober om 15 uur tot 8 oktober om 15 uur in Sport Vlaanderen Brugge.(NDB)