Levenloze lichaam van vermiste Kuurnenaar uit water gehaald

Donderdagmiddag is in de Leie het levenloze lichaam van de 84-jarige Carlos De Jode gevonden. De Kuurnenaar werd ter hoogte van de Banmolens in Harelbeke uit het water gehaald. De man was sinds midden vorige week vermist.

Het lichaam van Carlos De Jode werd donderdagmiddag ter hoogte van de Banmolens aangetroffen. © Olaf Verhaeghe

De man verdween vorige week in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 oktober. Carlos De Jode vertrok om onbekende reden ’s nachts thuis terwijl zijn vrouw boven aan het slapen was. De Kuurnse burgemeester Francis Benoit riep zijn bevolking vorige week nog op om in tuinen en schuren te helpen zoeken, zonder succes.

Gerichte zoekactie

Sinds donderdagochtend 10.30 uur hield de Cel Vermiste Personen onder leiding van Alain Remue een gerichte zoekactie op de Leie. Die was eind vorige week al gepland, maar pas vandaag waren de omstandigheden zoals stroming en wind, gunstig genoeg om te zoeken.

Levenloze lichaam van vermiste Kuurnenaar uit water gehaald

Dat gebeurde met een sonarboot waarmee heel nauwkeurig tewerk kon worden gegaan. Ook duikers werden ingeschakeld. Tijdens de zoektocht concentreerde men zich op het stuk water tussen de brug van de R8 en de sluis in Harelbeke. De sluis was sinds de verdwijning van Carlos niet open gegaan, waardoor de speurders wisten waar ze moesten zoeken. De civiele bescherming en de brandweer waren ook aanwezig. Omstreeks 13 uur kende de zoektocht een triest einde. Carlos De Jode werd 84 jaar.

Dank aan bevolking

Burgemeester Francis Benoit betuigde al zijn medeleven op Facebook. “Na een week van hoop en twijfel is onze Carlos gevonden. Helaas, wat we na zo’n lange tijd vreesden… Namens het gemeentebestuur onze deelneming aan zijn echtgenote, familie en buren. Ik wil de civiele bescherming en alle politie bedanken voor hun gedreven inzet, maar ook jullie als bevolking die ons hielp bij de zoektocht. Het viel op hoe de Kuurnenaar heel solidair en behulpzaam waren.”

Na een week van hoop en twijfel. Onze Carlos De Jode uit Kuurne is gevonden. Maar helaas wat we vreesden na zo een lange…

Geplaatst door Francis Benoit op Donderdag 5 november 2020

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.