L’Etincelle uit Hoei wint vuurwerkfestival Oostende 2019

Tijdens de vurige maandagen in Oostende aanschouwden duizenden vuurwerkliefhebbers het schouwspel vanop de zeedijk of het strand. Woensdag werden de winnaars van het vuurwerkspektakel bekendgemaakt.

Burgemeester Bart Tommelein overhandigde de prijzen samen met schepen Bart Plasschaert aan de winnaars. © JRO

De jury koos de eerste, tweede en derde plaats uit de acht deelnemers. Bij het jureren werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik van het vuurwerk.

De derde plaats ging naar Ambiance-Fêtes uit Rocourt met 93,51 procent. T&T Fireworks uit Lummen scoorde met 96,64 procent de tweede plaats en de daarbij horende geldprijs van 2.500 euro. Winnaar van het vuurwerkfestival 2019 werd L’Etincelle uit Hoei met maar liefst 97.58 procent. Zij winnen 5.000 euro. Daarnaast ging ook de publieksprijs naar Hoei met 87 procent. Vorig jaar werd L’Etincelle nog tweede. Dit jaar pakten ze op 15 augustus uit met een indrukwekkende spreiding van het vuurwerk over het hele strand met uitmuntend kleurgebruik, afgesloten met een spectaculaire finale.

Volgend jaar mag L’Etincelle zich opnieuw bewijzen, want de winnaar mag op de nationale feestdag het vuurwerk afsteken in Oostende. L’Etincelle haalt dit jaar trouwens de dubbel binnen, want ze pakten ook nog de publieksprijs met maar liefst 87 procent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.