Leslie Deseyne maakt van hobby zijn beroep: elke dag rommelmarkt in de Brocantehoek

Leslie Deseyne bij zijn Brocantehoek. (foto MD)
Redactie KW

Sinds kort bevindt zich in de voormalige zaal Atlantis langs de Bergenstraat in Roesbrugge de winkel Brocantehoek, vol met interessante spullen. Uitbater Leslie Deseyne kon van een uit de hand gelopen hobby zijn beroep maken.

Iedereen in groot-Poperinge kent Leslie Deseyne (53) uit de Komstraat als ‘de rattenvanger’. Tot enkele jaren terug werkte hij fulltime, maar sinds hij twee jaar terug met een echte rommelmarktwinkel begon in de voormalige melkerij in de Duinkerkestraat te Poperinge, is hij nog maar halftijds actief bij de stad. De rest van zijn tijd besteedt hij volledig aan zijn hobby, brocante en spullen die je op rommelmarkten kan vinden. Daar kon hij zich dan ook echt uitleven. Waarom de recente verhuis naar Roesbrugge, vragen velen zich dan ook af. “Als kind was ik al bezig met rommelmarkten, want mijn ouders baatten vroeger een antiekwinkel uit in de Ieperstraat in Poperinge”, begint Leslie.

Eigen winkel

“Toch had ik geen zin om de zaak van mijn ouders verder te zetten. Ik zag het ruimer dan oude meubels en antiek en daar was geen plaats genoeg voor. Ik heb jaren de rommelmarkten afgedweild en zo veel zaken verzameld. Ik had her en der diverse opslagplaatsen. Maar ik droomde er ook van om een eigen rommelmarktwinkel te starten. Zo zou ik van een hobby mijn beroep kunnen maken. Ik kreeg twee jaar terug die kans in Poperinge zelf in de voormalige melkerij, waar een handtassenzaak niet is kunnen starten. Die locatie viel echter tegen omdat mensen er niet genoeg stopten”, gaat Leslie verder met zijn verhaal. “Na wat zoekwerk vond ik dan dit leegstaand café met annex zaal die al wat jaren leeg stond. Dit vond ik meteen een heel goede locatie, gezien er enorm veel verkeer voorbij komt en je veel Fransen ziet. Ik heb door de jaren heen zoveel gespaard, dat ik hier maar net plaats genoeg heb om alles te stallen. Maar ik hoop echt wel dat het me zal lukken”, klinkt Leslie Deseyne tevreden.

Internet is spelbreker

“Ik heb voor de rommelmarkten ook altijd graag inboedels opgeruimd. Mensen brengen ook zelf heel wat materiaal naar mijn winkel. De meubelbranche is evenwel op sterven na dood. Mensen kijken ook te vaak op internet naar de waarde van spullen. Ze komen niet meer direct naar een rommelmarktzaak zoals deze om iets met emotionele waarde te vinden. Ik zie dat kopers vooral gouden zaken willen doen, om dan zelf door te verkopen. Ik zou dit toch zo lang mogelijk willen blijven doen, want bij mijn vier kinderen is er geen interesse om mij op te volgen.” Leslie hoopt dat zijn Brocantehoek een waar begrip kan worden in de ruime regio, tot over de Franse grens. (PC)

Op woensdag en donderdag is de zaak dicht en op andere dagen is de Brocantehoek open tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 18 uur. Leslie is te bereiken in de zaak of via gsm op 0473 49 10 65.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier