Leren computeren in ‘t Vijverhof

Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Vanaf woensdag 22 september start in ‘t Vijverhof in Tielt de lessenreeks ‘Stop met ploeteren, leer bij ons computeren’. Elke maand organiseren ze er een infosessie over een bepaalde internetapplicatie.

In de eerste les op 22 september staat videobellen centraal. Later volgen nog infomomenten over mailen, WhatsApp, de NMBS-app om een treinticket te kopen, Facebook en YouTube. Vooral het videobellen lijkt na een coronatijdperk voor velen interessant. “Mijn kleinkinderen zeggen vaak dat ze het leuk zouden vinden om mij te zien als ze bellen”, zegt Sonja Dupont (72). “De infosessies lijken heel interessant, zeker die om dingen op te zoeken.”

WhatsApp en YouTube

Voor een sessie betaal je 5 euro. Inschrijven kan voor de volledige reeks of per sessie in de voormiddag aan het onthaal van het dienstencentrum of via 051 40 26 46. Per les zijn maximaal 15 deelnemers toegelaten. De infomomenten vinden telkens de woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur plaats.

Programma: 22 september Videobellen via Messenger en WhatsApp, 20 oktober Mailen (Gmail) op computer en smartphone, 17 november WhatsApp (tekstberichten en foto’s verzenden), 16 februari NMBS-app (installeren en gebruiken), 16 maart Facebook (berichten plaatsen, chatten, privacy-instellingen …), 20 april YouTube (inloggen, zoeken naar …)

Het dienstencentrum ‘t Vijverhof is te vinden in de Kortrijkstraat 68.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.