Lerares die seks zou gehad hebben met 17-jarige leerling trekt na bemiddeling klacht in

Een lerares van een Izegemse middelbare school heeft klacht, die ze had ingediend tegen een 17-jarige leerling die rondbazuinde dat hij seks met haar had gehad, opnieuw ingetrokken. “Na bemiddeling van de advocaat van de jongeman”, aldus Carl Vyncke van de politiezone Riho. De leerling is ondertussen van school veranderd, de lerares zit thuis op advies van haar dokter. Het parket onderzoekt de zaak. Ook de school heeft een intern onderzoek aangevat.

Instituut de Pélichy in Izegem, de school waar de leerkracht werkt. © FM

De politie van de zone Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede) onderzoekt momenteel een klacht van een lerares van het Izegemse Instituut de Pélichy, een middelbare school. De dame diende klacht in wegens laster en eerroof nadat een 17-jarige leerling op de school rondbazuinde dat hij erin geslaagd was om zijn lerares te verleiden en seksuele betrekkingen met haar te hebben. Volgens de vrouw is daar niets van aan, maar in een gesprek met de directie bleef de leerling bij zijn versie van de feiten. Om de zaak helemaal uit te klaren, is de school nu een intern onderzoek gestart. Een klacht van de minderjarige leerling of zijn ouders wegens zedenfeiten is er bij de politie niet ingediend. Vorige week is wel beslist dat de leerkrachte ondertussen niet actief zal zijn op school. De vrouw blijft thuis op doktersadvies.

Zeer ernstig

Alle ouders van leerlingen van het Izegemse Instituut de Pélichy kregen de afgelopen week een bericht van de directeur via Smartschool. “Wellicht hebt u van uw zoon of dochter al gehoord over de kwestie waarin een leerling van onze school en collega X. genoemd worden. We nemen deze zaak zeer ernstig, omdat de gevolgen voor de betrokkenen verregaand kunnen zijn. Ook het schoolbestuur is op de hoogte en volgt de zaak van nabij op. We zullen de zaak grondig aanpakken, met oog voor de rechten van alle partijen”, schreef directeur Piet Pieters in de mededeling. Jean-Paul Vallaeys, voorzitter van de Prizma-scholengroep waartoe de betrokken school behoort, legt uit.

Deze zaak heeft me al veel schade toegebracht

“De directie en de inrichtende macht heeft meteen zowel de leerkracht als de leerling gesproken. Uit die gesprekken vloeiden twee verschillende verhalen voort. De leerkracht ontkent alles, de leerling bevestigt alles. Ook de ouders van de betrokken leerling werden gecontacteerd. Zij hebben ondertussen beslist om hun zoon naar een andere school te sturen.”

Gewaardeerde lerares

De leerkracht in kwestie wenst niet te reageren. “Deze zaak heeft al zoveel schade toegebracht”, klinkt het kort. Ook Jean-Paul Vallaeys noemt de zaak ‘een vervelende situatie’. “Dat is voor alle betrokkenen zo. Als scholengroep nemen wij geen stelling in, we moeten afwachten hoe de betrokken leerkracht dit allemaal verwerkt. Zij is een gewaardeerde lerares met al heel wat jaren op de teller”, klinkt het. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat er een klacht werd ingediend door de vrouw. “Aangezien het om een klacht wegens laster en eerroof gaat, wordt onderzocht of de feiten, zoals de minderjarige leerling die omschrijft, wel of niet hebben plaatsgevonden”, bevestigt woordvoerder Tom Janssens.

(LK/BFR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.