Leopold Lippens gooide hoge ogen met zijn aankondiging dat er in Knokke-Heist de hele zomer en bij uitbreiding zelfs het hele jaar geen evenementen zouden mogen en kunnen plaatsvinden. De burgemeester van de badplaats vindt dat de coronacrisis zeker een jaar zal duren. Ook de in zijn ogen te lakse Nederlandse aanpak van de crisis baart hem zorgen. Hij ziet het overigens ook voor de rest van het jaar nauwelijks mogelijkheden om grote evenementen te laten plaatsvinden. Dit terwijl er toch een resem topevenementen op stapel staan zoals het vuurwerkfestival, het cartoonfestival, Kneistival, de Zoute Grand Prix en Knokke-Hippique.

"Erg vergaand"

Lippens lijkt echt op weinig navolging te kunnen rekenen bij de andere burgemeesters in de streek. Burgemeester van Damme en nationaal CD&V voorzitter Joachim Coens kan zich er alvast niet in vinden en zal het voorbeeld zeker niet volgen. Ook diens partijgenoot Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, is niet geneigd om mee te stappen in deze piste. "Dat zijn toch wel opmerkelijke uitspraken. Ik vind het erg vergaand en in Brugge zijn we toch niet geneigd om dat voorbeeld te volgen", stelt De fauw. "Sowieso is het nog veel te vroeg om daar nu al beslissingen in te nemen. Ik denk dat we nu vooral moeten volgen wat er vanuit de federale overheid beslist wordt. Als de grafieken verder de goede richting uitgaan en de regering besluit de maatregelen in te trekken of te versoepelen dan zie ik toch niet in waarom we deze zomer in onze stad geen evenementen zouden organiseren."

Geen overhaaste beslissingen

"Natuurlijk moeten we dat voorzichtig bekijken en we moeten ook niet te snel willen gaan. Zo denk ik wel dat evenementen met een grote opkomst in mei nog moeilijk zullen zijn. Verder moeten we afwachten hoe het evolueert en wat de richtlijnen verder zijn. Met Brugge maken we overigens deel uit van het kustburgemeesters-overleg - via Zeebrugge zijn we immers ook een kustgemeente - en ik heb er met heel wat burgemeesters over gesproken. We zitten daar allemaal min of meer op dezelfde lijn. Ik heb niemand gehoord die nu al het volledige zomerseizoen wil opgeven. We moeten dus best rustig afwachten en zeker geen overhaaste beslissingen nemen." (PDV)

Leopold Lippens gooide hoge ogen met zijn aankondiging dat er in Knokke-Heist de hele zomer en bij uitbreiding zelfs het hele jaar geen evenementen zouden mogen en kunnen plaatsvinden. De burgemeester van de badplaats vindt dat de coronacrisis zeker een jaar zal duren. Ook de in zijn ogen te lakse Nederlandse aanpak van de crisis baart hem zorgen. Hij ziet het overigens ook voor de rest van het jaar nauwelijks mogelijkheden om grote evenementen te laten plaatsvinden. Dit terwijl er toch een resem topevenementen op stapel staan zoals het vuurwerkfestival, het cartoonfestival, Kneistival, de Zoute Grand Prix en Knokke-Hippique. Lippens lijkt echt op weinig navolging te kunnen rekenen bij de andere burgemeesters in de streek. Burgemeester van Damme en nationaal CD&V voorzitter Joachim Coens kan zich er alvast niet in vinden en zal het voorbeeld zeker niet volgen. Ook diens partijgenoot Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, is niet geneigd om mee te stappen in deze piste. "Dat zijn toch wel opmerkelijke uitspraken. Ik vind het erg vergaand en in Brugge zijn we toch niet geneigd om dat voorbeeld te volgen", stelt De fauw. "Sowieso is het nog veel te vroeg om daar nu al beslissingen in te nemen. Ik denk dat we nu vooral moeten volgen wat er vanuit de federale overheid beslist wordt. Als de grafieken verder de goede richting uitgaan en de regering besluit de maatregelen in te trekken of te versoepelen dan zie ik toch niet in waarom we deze zomer in onze stad geen evenementen zouden organiseren." "Natuurlijk moeten we dat voorzichtig bekijken en we moeten ook niet te snel willen gaan. Zo denk ik wel dat evenementen met een grote opkomst in mei nog moeilijk zullen zijn. Verder moeten we afwachten hoe het evolueert en wat de richtlijnen verder zijn. Met Brugge maken we overigens deel uit van het kustburgemeesters-overleg - via Zeebrugge zijn we immers ook een kustgemeente - en ik heb er met heel wat burgemeesters over gesproken. We zitten daar allemaal min of meer op dezelfde lijn. Ik heb niemand gehoord die nu al het volledige zomerseizoen wil opgeven. We moeten dus best rustig afwachten en zeker geen overhaaste beslissingen nemen." (PDV)