Léopold Lippens annuleert alle evenementen in Knokke-Heist voor 2020

© Davy Coghe
Redactie KW

Burgemeester Léopold Lippens van Knokke-Heist annuleert alle evenementen in heel 2020. Dat kondigt hij aan in de Franstalige krant La Libre Belgique. “Juli en augustus zullen geen vakantiemaanden zijn.”

Burgemeester Lippens, die op 12 maart – nog voor de regering – al besliste om zijn gemeente in lockdown te plaatsen tot 30 april, gaat nu nog verder. In La Libre Belgique zegt hij dat alle evenementen voorzien in 2020 geannuleerd worden. Het gaat ook over zomerevenementen als het vuurwerkfestifal, de Zoute Grand Prix, het Cartoonfestival, de paardenkoersvierdaagse Knokke Hippique… Het gratis muziekfestival Knokke Hippique wordt niet genoemd, maar is er wellicht ook bij.

“Het geld dat we niet moeten uitgeven, zal gebruikt worden om de lokale economie te ondersteunen”, zegt Lippens. “De crisis zal zeker een jaar duren. Hier vlakbij doen de Nederlanders niets. Het volstaat dat zij de grens oversteken en we zijn weer vertrokken. Juli en augustus zullen geen vakantiemaanden worden. We moeten de mensen geen blaasjes wijs maken. Er zullen veel doden zijn, mensen die hun job verliezen, faillissementen. We moeten daar realistisch over zijn.”

“Tweedeverblijvers en dagjesmensen niet welkom”

De mensen met een tweede verblijf zijn niet welkom in Knokke-Heist. “Het is niet makkelijk dat te controleren, maar we proberen het. De politie komt tussen en heeft al heel wat mensen terug naar huis gestuurd. We controleren ook de mensen die aankomen met trein en tram. Ze moeten niet denken dat het zo zal gaan. Er is geen sprake van dat ze hier in de paasvakantie op de dijk of het strand komen rondhangen. Dat wordt niet toegelaten.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier