Leo werd bijna twee jaar geleden gedumpt in de bosjes naast het dierenasiel. Hij trok even op met de zwerfkatten die er wonen, maar werd al snel ziek. "Toen we hem oppikten om hem te castreren, merkten we al snel dat Leo, ondanks het gebrek aan een chip, ooit en baasje gehad moet hebben. Hij is dolgraag bij mensen", vertelt Elke.

Terug gebracht

Anderhalf jaar geleden raakte de wollige kater al eens geadopteerd door een gezin uit de buurt met drie kinderen. "Maar zij hebben hem uiteindelijk terug gebracht", verzucht Elke. "Hij kon het niet vinden met de andere katten en honden in de buurt en ging bij de buurvrouw zelfs binnen plassen. Daarom wil sindsdien niemand hem nog adopteren."

Elke is er nochtans van overtuigd dat Leo niet per se problemen zou geven bij nieuwe baasjes. "Het gezin schonk door tijdsgebrek niet veel aandacht aan hem, en dat terwijl Leo net dolgraag opgepakt en geaaid wordt. Hij kan alleen zijn indien nodig, maar is veel liever bij jou!"

Elke is dus op zoek naar mensen die wat geduld en begrip kunnen opbrengen voor Leo. "Een thuis zonder kinderen, waar hij ook af en toe naar buiten mag, zou ideaal zijn. Leo voelt zich graag de koning van het huis", besluit ze met een lach.

Kan jij Leo de koninklijke behandeling geven die hij nodig heeft? Neem dan contact op met dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is enkel mogelijk op afspraak!

Leo werd bijna twee jaar geleden gedumpt in de bosjes naast het dierenasiel. Hij trok even op met de zwerfkatten die er wonen, maar werd al snel ziek. "Toen we hem oppikten om hem te castreren, merkten we al snel dat Leo, ondanks het gebrek aan een chip, ooit en baasje gehad moet hebben. Hij is dolgraag bij mensen", vertelt Elke. Anderhalf jaar geleden raakte de wollige kater al eens geadopteerd door een gezin uit de buurt met drie kinderen. "Maar zij hebben hem uiteindelijk terug gebracht", verzucht Elke. "Hij kon het niet vinden met de andere katten en honden in de buurt en ging bij de buurvrouw zelfs binnen plassen. Daarom wil sindsdien niemand hem nog adopteren." Elke is er nochtans van overtuigd dat Leo niet per se problemen zou geven bij nieuwe baasjes. "Het gezin schonk door tijdsgebrek niet veel aandacht aan hem, en dat terwijl Leo net dolgraag opgepakt en geaaid wordt. Hij kan alleen zijn indien nodig, maar is veel liever bij jou!" Elke is dus op zoek naar mensen die wat geduld en begrip kunnen opbrengen voor Leo. "Een thuis zonder kinderen, waar hij ook af en toe naar buiten mag, zou ideaal zijn. Leo voelt zich graag de koning van het huis", besluit ze met een lach.