Lentewandeling De Kindervriend Rollegem viert zilveren jubileum

Tom Van Asten, Danny De Coene en Kris Neckebroeck. © EDB
Redactie KW

Op de tweede zondag van maart vindt traditioneel de Lentewandeling van De Kindervriend plaats. Deze wordt al voor de 25ste keer georganiseerd ten voordele van de dagelijkse kinderwerking in De Kindervriend.

“Meestal verwachten we zo’n 3.000 wandelaars in Rollegem”, begint Kris Neckebroeck van De Kindervriend. “Vorig jaar was het echter heel slecht weer en waren er slechts 1.100 deelnemers, maar we hopen op beter weer dit jaar!”

Naar aanleiding van de jubileumeditie wordt alles wat speciaal ingekleed. De organisatoren willen nog niets kwijt, maar beloven alvast een grote verrassing op vlak van animatie. Het enige wat ze kwijt willen, is dat het top zal zijn. Er wordt in De Kindervriend ook in muziek voorzien. In de plaats van worsten staan er voor de 25ste keer naast broodjes ook frietjes met frikandellen op het menu en dat al van ‘s middags. “Hiermee boek je altijd succes”, luidt het. “Niet-wandelaars zijn ook welkom om in De Kindervriend een aperitiefje te komen drinken of iets te komen eten en mee te genieten van de sfeer. In de namiddag zijn er pannenkoeken te verkrijgen.” Het team hoopt alvast dat iedereen kan genieten in de tuin. “Bij regen wordt alles naar de sporthal verplaatst.

Wandelclub W.S.K. Marke

De logistieke ondersteuning zoals inschrijvingen en afstempelen gebeurt door wandelclub W.S.K. Marke. “We zijn hen hier zeer dankbaar voor”, stelt Tom Van Asten. “Onze wandeling is ook in de ‘Marching’ vermeld. Danny Decoene is parcoursmeester en ook het uitpijlen wordt door vrijwilligers van De Kindervriend gedaan. “DVV sponsort onze nieuwe wegmarkeringen en Argenta zorgt voor een appel en appeljenever voor de wandelaars. Er zijn ook chips en koekjes voor de wandelaars.”

Er is keuze tussen wandeltochten van 4, 8, 12, 16 en 21 km. De kortste drie zijn toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er zijn bevoorradingsposten in Villa iMagina en voor de langste twee tochten ook aan de Pontforthoeve.

Deelnemen kost 2 euro en wie aangesloten is bij een wandelfederatie betaalt 1,50 euro. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier