Lenteloop, Stadtrail en Duck Race zetten Oudenburg sportief op de kaart

Vorige week begon een nieuwe editie van Start to Run, nu in een organisatie van de sportdienst. © (foto LIN)
Redactie KW

De komende maanden staat in Oudenburg op sportief gebied heel wat te gebeuren.

Zopas ging een nieuwe editie van Start to Run van start, zaterdag 14 maart is er de jaarlijkse Lenteloop, zondag 3 mei de Stadtrail en zondag 21 juni de tweede editie van de Duck Race. “We gaan voor een gezonde en sportieve stad”, zegt Ulrike Vanhessche, schepen van Sport.

“Donderdag 5 maart kwamen de deelnemers aan Start to Run voor het eerst samen. Nadat we dit jaren met Curieus organiseerden, heeft de sportdienst nu overgenomen met als nieuwe trainer Norbert Meeuwissen. Vermits zowel Gino Dumon als ikzelf schepen zijn en dus naast onze job een druk programma hebben, moesten we stoppen als trainers. En vermits we kwaliteit willen leveren, vond ik het een ideale oplossing dat de sportdienst dit nu op zich neemt”, legt Ulrike Vanhessche uit.

“Ze zijn gestart met twaalf inschrijvingen. We verwachten nog wel enkele deelnemers, maar door het slechte weer op donderdag 5 maart kwam niet iedereen af. De formule is enigszins veranderd: er wordt nu maar een keer per week getraind met de bedoeling dat de toekomstige lopers thuis twee keer oefenen volgens een opgelegd schema. Het doel blijft gelijk: na tien weken 5 kilometer kunnen lopen”, aldus nog de schepen van Sport. “Normaal gezien kan de groep dan deelnemen aan de Lenteloop, maar door de latere start zal het dit jaar niet mogelijk zijn.”

Drie categorieën

De 16de Lenteloop vindt plaats op zaterdag 14 maart aan sporthal Ter Beke. Er wordt in drie categorieën gelopen: kinderen tot het zesde leerjaar starten om 14 uur, de 5 kilometer om 15.15 uur en de prestatieloop van 10 kilometer om 16 uur. “Vermits we nu Think Pink-stad zijn, kunnen deelnemers bij hun inschrijving een donatie doen aan de organisatie. Je levert een mooie sportprestatie en steunt ook het goede doel”, geeft Ulrike Vanhessche nog mee.

De tweede grote sportmanifestatie wordt de Stadtrail van zondag 3 mei. Lopers en wandelaars krijgen een parcours van 7 kilometer voorgeschoteld die niet alleen op straat, maar ook door meerdere gebouwen gaat: lopers starten om 9.15 uur op het binnenplein van de Abdijhoeve en wandelaars om 9.35 uur. “Dan gaat het naar het stadhuis, Ipso Facto, de bib, Rode Kruis lokaal, vrije basisschool H. Familie, WZC Riethove en LDC Biezenbilk, speelplein De Tunne, het recyclagepark, Roses Lens, Okay, waar een drankje wordt aangeboden, Ter Beke om te eindigen op de site Abdijhoeve”, beschrijft Ulrike Vanhessche het parcours. “Het evenement heeft een dubbel doel: sporten en je stad leren kennen.”

Deelnemen kost 7 euro en wie voor 10 april inschrijft, krijgt een T-shirt met zijn of haar naam op. De opbrengst van de Stadtrail gaat integraal naar Think Pink. De lokale politie zorgt voor de veiligheid langs het parcours.

Duck Race

Zondag 21 juni vindt dan de tweede editie van de Duck Race, een organisatie van Rotary Gistel, plaats. Er worden 20.000 eendjes te water gelaten. Op de site Abdijhoeve opent om 11 uur een foodtruckfestival, er zijn optredens van 2Fabiola, de KetNet Band en Sam Gooris. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier