Het Lenteconcert is elk jaar weer een van de grote activiteiten van de Pittemse Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver en wordt elk jaar weer door heel wat muziekliefhebbers bijgewoond. Dit jaar was dit voorzien om tijdens het paasweekend van zaterdag 11 en zondag 12 april plaats te vinden, maar door de maatregelen tegen het coronavirus valt dit in het water.

Geen toegang tot het lokaal

Aangezien alle samenkomsten in de gemeentelijke gebouwen verboden zijn tot en met 3 april heeft de vereniging geen toegang tot het lokaal De Pupieter in de Fonteinestraat (boven de wijkpost van de politie). Het spreekt voor zich dat een dergelijk concert heel wat repetitie vraagt van de muzikanten en heel wat voorbereidingen van het bestuur. Zonder repetitielokaal is dat alles uiteraard onmogelijk. Daarnaast is het zo dat de voorziene datum te kort ligt na de vooropgestelde einddatum van de sluitingsperiode van de gebouwen (nog afgezien van het feit dat die nog kan verlaat worden).

Dit alles heeft de vereniging aangezet om een drastische maatregel te nemen. Uitstel is echter geen afstel. Het bestuur heeft laten weten dat het concert uitgesteld wordt naar oktober van dit jaar. Dat is goed nieuws voor de mensen die al kaarten gekocht hebben, want die blijven geldig. De concrete datum waarop het concert in oktober zal plaatsvinden, zal de komende maanden gecommuniceerd worden.

(JG)

Het Lenteconcert is elk jaar weer een van de grote activiteiten van de Pittemse Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver en wordt elk jaar weer door heel wat muziekliefhebbers bijgewoond. Dit jaar was dit voorzien om tijdens het paasweekend van zaterdag 11 en zondag 12 april plaats te vinden, maar door de maatregelen tegen het coronavirus valt dit in het water. Aangezien alle samenkomsten in de gemeentelijke gebouwen verboden zijn tot en met 3 april heeft de vereniging geen toegang tot het lokaal De Pupieter in de Fonteinestraat (boven de wijkpost van de politie). Het spreekt voor zich dat een dergelijk concert heel wat repetitie vraagt van de muzikanten en heel wat voorbereidingen van het bestuur. Zonder repetitielokaal is dat alles uiteraard onmogelijk. Daarnaast is het zo dat de voorziene datum te kort ligt na de vooropgestelde einddatum van de sluitingsperiode van de gebouwen (nog afgezien van het feit dat die nog kan verlaat worden). Dit alles heeft de vereniging aangezet om een drastische maatregel te nemen. Uitstel is echter geen afstel. Het bestuur heeft laten weten dat het concert uitgesteld wordt naar oktober van dit jaar. Dat is goed nieuws voor de mensen die al kaarten gekocht hebben, want die blijven geldig. De concrete datum waarop het concert in oktober zal plaatsvinden, zal de komende maanden gecommuniceerd worden.(JG)