Lennert uit Lombardsijde geeft knuffels weg aan minderbedeelde kinderen

Er wordt heel veel georganiseerd voor het goede doel en heel wat mensen zetten zich in om het een ander een beetje aangenamer en gezelliger te maken, maar het initiatief dat de elfjarige Lennert Ester nam, is er eentje om in de annalen van de meest warme gebaren te plaatsen.

Van de meer dan 200 knuffels die zijn slaapkamer sierden, is nu de helft weg. © LC

Lennert verzamelt al van bij zijn geboorte knuffels en heeft er in die elf jaar tijd meer dan 200 bijeen gezameld. De helft daarvan heeft hij nu zomaar weggeschonken omdat hij vindt dat ook andere kinderen, die het minder goed hebben dan hij, recht hebben op een knuffel.

Elf jaar is hij, hij loopt school in de lagere school ‘t Lombartje in Lombardsijde en is lid van de kindergemeenteraad van Middelkerke, maar vooral: Lennert Ester is een jongere met een warm hart voor anderen. Je geeft immers niet zomaar de helft van je verzameling knuffels weg omdat je wilt dat ook andere, minderbedeelde kinderen, een knuffeltje zouden hebben.

Allemaal een naam

Lennert deed het wel en van de meer dan 200 knuffels die zijn slaapkamer sierden is nu de helft weg. “Ik hoop dat ze in een andere kamer belanden, bij kindjes die het niet zo goed hebben als ik”, zegt de jongen. “Lennert is al van toen hij heel klein was dol op knuffels en vooral, hij zorgt er ook heel goed voor”, zegt mama Belinda.

“De knuffel Flappie die hij bij zijn geboorte kreeg, heeft hij nog altijd en ook al zijn andere knuffels hebben een naam gekregen. En het mogen er dan meer dan 200 zijn, Lennert kent ze allemaal nog bij naam.”

Het mogen er dan meer dan 200 zijn, Lennert kent ze allemaal bij naam

Het wordt wel even wennen voor Lennert want niettegenstaande hij nog een grote verzameling heeft over gehouden is de helft toch verdwenen. “Ik hoorde van mama en papa over Domino in Nieuwpoort en dat daar gezinnen met kinderen die het niet zo breed hebben terecht kunnen en ik vond dat ik iets moest doen. Ik heb er niet lang over nagedacht en besloot om enkele knuffels te schenken voor kinderen die er misschien geen hebben” zegt Lennert.

Andere cadeautjes

Het zijn uiteindelijk veel meer dan enkel knuffels geworden, want Lennert schonk de helft van zijn grote verzameling aan Domino. “Ik hoop zo erg dat ik hiermee kinderen gelukkig maak, vooral in deze winterperiode. Ik zal nog wel blijven verzamelen hoor, want ik hou nog altijd van knuffels, maar misschien kies ik af en toe wel eens een ander cadeautje voor Nieuwjaar of mijn verjaardag dan voor een knuffel, alhoewel…” lacht Lennert. Flappy en Tijgertje heeft hij alvast behouden, want dat zijn de lievelingsknuffels. Misschien komt hij ooit nog wel eens een kindje tegen met een knuffel die hij schonk. “Ik zal ze wel herkennen hoor en dat zou me nog meer deugd doen”, besluit Lennert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.