https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lenke (23) doet een gooi naar titel Miss Elegance: “Iedereen kan elegant zijn, het moet er enkel uitkomen”

Miss Elegance-finaliste Lenke De Swert voelt zich thuis in Wenduine. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Lenke De Swert is finaliste Miss Elegance. Een prestatie waar ze, gezien haar goedgevuld persoonlijk rugzakje, terecht trots op is. “Ik ben helemaal opengebloeid sinds ik dat lintje kreeg.”

Lenke De Swert (23) werd geboren in Antwerpen maar ruilde de sinjorenstad later in voor de kust. “De zee maakt emoties los, maakt me rustig en ontspannen. Aan zee kan ik mezelf zijn, en niets is zaliger dan eens lekker uitwaaien op het strand”, vertelt ze.

Voor ze in Wenduine belandde, woonde Lenke eerst enkele jaren in Blankenberge. “Een leuke uitgaansstad, maar uiteindelijk ben ik dan toch teruggekeerd naar mijn eerste liefde: het badplaatsje waar ik als kind al mijn vakanties doorbracht. Wenduine is voor mij echt thuiskomen; ik ben hier zelfs verwekt”, glimlacht ze.

Aan missverkiezingen meedoen, was voor Lenke een kleinemeisjesdroom. “Ik keek als kind altijd naar Miss België op tv, en ik koesterde stiekem een diepe bewondering voor die dames. Ooit wou ik zelf ook zo’n prinsesje worden en schitteren op de catwalk”, glimlacht ze. In haar geboortestad Antwerpen maakte ze echter een en ander mee waardoor ze niet meer in zichzelf geloofde. “Het heeft niet veel gescheeld of ik was niet meer rechtgekrabbeld. Maar ik heb geleerd om van me af te bijten en sta nu sterker in mijn schoenen dan ooit. Ik hoop dat ik misschien een voorbeeld kan zijn voor anderen om, no matter what, op een positieve manier door het leven te gaan. Mijn motto is ‘nooit opgeven’”, klinkt het verder.

Ik hoop dat ik voor anderen misschien een voorbeeld kan zijn om nooit op te geven

De Miss Elegance-verkiezing leek Lenke op het lijf geschreven. “Ik ben afgestudeerd als kapster en volg nu nog een opleiding personal styling. Miss Elegance past helemaal in dat plaatje: de verkiezing draait niet zozeer rond maten en gewichten, ze draait rond elegantie. Iets wat ik zelf heel aantrekkelijk vind bij een vrouw, en het is ook wat een personal styliste doet: het beste in jou naar boven halen. Iedereen kan tenslotte elegant zijn.”

Lenke wil met haar deelname een positieve boodschap uitstralen. “Vroeger vond ik mezelf nooit goed genoeg. Een ander was altijd mooier, aantrekkelijker, beter. Maar sinds de dag dat ik mijn lintje kreeg, is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Ik ben helemaal opengebloeid. Ik wil van de gelegenheid ook gebruikmaken om de vzw Boven de Wolken in de kijker te zetten. Ik heb zelf een broertje die ik nooit gekend heb. Ik heb zelf ook een vurige kinderwens. Ik zou graag een jonge mama willen zijn.”

Smaakt naar meer

Lenke is ook een groot dierenliefhebber. “Ik droom van een foto-shoot met mijn verzorgpaard Abrisca. Ik kijk erg uit naar de finale, die normaal eind februari plaatsvindt. Als er tenminste geen nieuwe lockdown komt. Maar ik geniet nu al met volle teugen van het avontuur. Miss Elegance is echt top, de sfeer tussen de deelnemers is goed. We gunnen elkaar allemaal de titel.”

Het zelfvertrouwen van Lenke kreeg intussen al een boost. “Ik ga minstens voor tweede eredame”, knipoogt ze. En het smaakt naar meer, nu ze ervan geproefd heeft. “Dit is mijn eerste maar zeker niet mijn laatste missverkiezing. Ik wil aan iedereen tonen dat ik er sta.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten