Lendeledenaar Roger Huysentruyt van The Crooktown Jazzband overleden

Roger Huysentruyt overleed op 67-jarige leeftijd. Op het scherm herkennen we zijn zoon Bert. © Frank Meurisse
Redactie KW

Roger Huysentruyt, muzikant in hart en nieren en al jaren een boegbeeld van The Crooktown Jazzband, is op vrijdag 3 april overleden in het UZ Leuven. Hij was 67 jaar. Roger was de echtgenoot van Myriame Verstraete.

Roger was de saxofonist en klarinettist van The Crooktown Jazzband. “Kort na ons aperitiefconcert van eind januari werd Roger opgenomen in het AZ Groeninge in Kortrijk”, zegt zijn vriend Hendrik Wanzeele. Hij werd op 3 februari overgebracht naar het UZ Leuven, campus Gasthuisberg, waar hij exact twee maand later overleed. “Zonder Roger zal het ook in The Crooktown Band nooit meer zijn zoals voorheen”, klinkt het bedroefd.

Roger was een graag gezien figuur in Lendelede. Hij was de echtgenoot van Myriame Verstraete en de vader van Bert en Griet. Hij was ook de grootvader van Hugo, Walter en de pas geboren Polly. Zijn kinderen erfden de muzikale microbe van Roger, al was Myriame ook actief in het trommelkorps van Kunst en Eendracht.

Griet speelt contrabas bij The Crooktown Jazzband, terwijl Bert een veelgevraagde drummer is bij verschillende bands. Hij speelde onder meer al bij Het Zesde Metaal, Helmut Lotti en Gorki, maar tegenwoordig drumt hij bij Lenny & De Wespen. Het grote publiek kent hem ook als acteur. Hij speelde mee in verschillende televisieseries, voor het jonge publiek zoals Zingaburia en Kosmoo, naast ook primetimereeksen als De Infiltrant en De Zonen van Van As. Hij is ook actief in het theater.

Er zal een gepaste uitvaart georganiseerd worden, met uiteraard veel muziek. Een precieze datum ligt nog niet vast.

(IB/ foto Frank Meurisse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier