Lendeledenaar maakt plakboek met Kortrijkse trekpleisters

Eric Saelens en zijn vrouw Gerda Vandorpe met het plakboek. (foto BD)
Redactie KW

Eric Saelens van Uitgeverij Kolektiva brengt op 1 september het plakboek ‘Kortrijk in beeld’ uit. Iedereen met het boek in zijn bezit, kan stickers met foto’s van de mooiste Kortrijkse plekjes verzamelen bij de lokale handelaars.

Het is een druk jaar geweest voor Eric Saelens en zijn vrouw Gerda Vandorpe uit Lendelede. Al sinds vorige zomer zijn ze druk in de weer om het laatste nieuwe project van Eric, ‘Kortrijk in beeld’ te lanceren.

“Dit is een fotoplakboek waarin de lezer de mooiste plekjes van Kortrijk kan verzamelen”, vertelt Eric. Bij de afbeeldingen staat er dan wat uitleg over de locatie in kwestie. “De stickers om in het boek te plakken kunnen de lezers verzamelen in de 120 handelszaken in en rond Kortrijk die achteraan het boek vermeld staan. Je krijgt ze gratis bij een aankoop.”

Laatste begijntje

Om de foto’s voor het plakboek te maken, ging Eric samen met zijn vrouw Gerda één jaar lang met de fiets op pad. “Zo hadden we nooit last van parkeerproblemen”, lacht hij. Het boek omvat mooie landschappen en parken, maar ook de vele historische gebouwen die de stad rijk is. Het opzoeken van de verschillende plaatsjes brachten bij Eric en Gerda mooie herinneringen terug. “Zo is mijn favoriete sticker die van het standbeeld van Marcella, het allerlaatste begijntje uit Kortrijk”, vertelt Gerda. “Mijn moeder werkte vroeger in het begijnhof. Zo herinner ik me nog dat ik haar als kind bezocht toen ze trouwjurken naaide in één van de kleine huisjes daar.”

Wie de 130 foto’s wil verzamelen, kan het plakboek bestellen op www.kolektivashop.be voor 10 euro. De stickers zijn tot nieuwjaar beschikbaar in alle deelnemende handels-zaken. Daarna zal Eric enkele zitdagen organiseren voor wie zijn tekorten wil aanvullen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier