Lendelede opnieuw ‘place to be’ voor West-Vlaams kampioenschap petanque voor senioren

Deze dames zijn klaar voor de strijd. © CLY
Redactie KW

Bij een afwisselend zonnig en bewolk weertje, maar bij een stevig briesje werd de twintigste editie van het jaarlijks West-Vlaams kampioenschap petanque voor senioren afgewerkt. De place to be was nog maar eens het sportcentrum van Lendelede.

Het tornooi stond open voor zowel recreanten als competitiespelers. Er konden zomaar eventjes 19 damestripletten gevormd worden en nog eens 68 herentripletten of goed voor een goeie 300 deelnemers. Liefst 50 personen werden ingeschakeld voor de organisatie. Het kampioenschap werd uitgesmeerd over vijf ronden, wat betekent dat er gespeeld werd van 10 uur in de morgen tot 18 uur in de namiddag. De deelnemers kwamen uit heel West-Vlaanderen. Zo goed als alle petanqueclubs uit de provincie tekenden present. Iedere deelnemer krijgt naar aanleiding van de twintigste editie een aandenken mee naar huis.

Het petanquefeest duurde tot in de vroege avond vooraleer de winnaars bekend geraakten. Bij de dames tripletten ging de overwinning naar de Dulle Grieten uit Menen voor De Speedy’s uit Sint-Kruis en de Madeliefjes uit Ledegem. Bij de gemengde tripletten ging de overwinning naar de Prutsers uit Rollgem voor de Tornado’s uit Harelbeke en de Bevers uit Waregem.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier