Lendelede ging massaal afscheid nemen van Kasper Lagae, maar mag dat wel?

Carine Dewaele, burgemeester van Lendelede.
Redactie KW

De kerk staat enkel uitvaarten in intieme kring toe. Zo lieten de Belgische bisschoppen weten. De al zwaar getroffen familie Lagae weet zo niet of de uitvaart van hun overleden zoon Kasper Lagae mag doorgaan. Burgemeester Carine Dewaele: “Wij evalueren dag per dag en wachten de federale beslissing van vanavond af.”

De begrafenis van Kasper Lagae zou zaterdag om 12.30 uur plaatsvinden. Gezien zijn vele vrienden wordt een massa volk verwacht. Op zondag wilden zijn vrienden van de triatlonclub ook nog een rouwrit organiseren, maar of dat allemaal nog toegelaten zal zijn, blijft op dit moment de vraag.

De crisiscel van gemeente Lendelede heeft op basis van verschillende richtlijnen beslist om met onmiddellijke ingang alle activiteiten van alle diensten van gemeente en/of Sociaal Thuis te annuleren tot en met 31 maart 2020. “Morgen vrijdag komen we opnieuw samen, want de situatie verandert voortdurend.”

Wat is nu beslist? “We adviseren we alle verenigingen en organisatoren om hetzelfde te doen met de geplande activiteiten op het grondgebied van de gemeente Lendelede tot en met 31 maart 2020. Activiteiten die normaal zouden doorgaan in gemeentelijke infrastructuur worden in dat geval vrijgesteld van de huur van de gemeentelijke accommodatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier