Lendelede: “Erkenning voor het hele team waarmee ik werk”

Krak-laureate Isabelle Adams met haar partner Jeroen en de kinderen Siebe en Heike. © Frank Meurisse
Redactie KW

Isabelle Adams is een heel bezige bij. Naast haar job als boekhoudster in het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilige Familie in Kortrijk, is ze ook de gedreven voorzitter van de Lendeleedse recreatieve turnclub LTK, actief in de ouderraad en oudervertegenwoordiger in de schoolraad. “Dat ik Krak-laureaat van Lendelede ben, is voor mij vooral een erkenning voor het hele team waarmee ik werk en niet van mij alleen.”

Isabelle deed in haar jonge jaren zelf niet aan turnen. “Ik werd bestuurslid in 2010 toen mijn kinderen Siebe en Heike lid werden van LTK en op vraag van toenmalig voorzitter Hein Verstraete. In 2013 vroeg hij me om het voorzitterschap over te nemen.”

“Ik voel me goed in die club. Toen mijn dochter Heike geselecteerd werd voor de keurploeg van Artgym2000, waarvan LTK en WTC (de Winkelse recreaclub) de moederclubs zijn, ben ik ook daar nog enkele jaren bestuurslid geweest.”

Nieuwe initiatieven

Ondertussen zijn Isabelle’s kinderen geen lid meer van LTK. Siebe voetbalt, Heike zit in de keurploeg van Artgym2000. “Ik blijf echter nog altijd voorzitter omdat die groep me goed ligt en we verder kunnen bouwen aan een bloeiende club met 140 leden. We nemen ook regelmatig nieuwe initiatieven bij LTK. Onlangs richtten we een vzw op, voerden een nieuw inschrijvingssysteem in en breidden de disciplines uit met dans en free running. In de nabije toekomst zouden we graag met ‘babyturnen’ starten.”

Isabelle kijkt ook weer uit naar het driejaarlijks Gymgala dat nu op zaterdag 5 maart plaatsgrijpt in de sporthal van Lendelede. “Bestuur en leden zijn al maanden bezig met de voorbereiding van dat topfeest, waar toch telkens een 550 mensen naar komen kijken.”

Me ergens voor engageren heb ik van vader Roger mee, het zit in de genen

Naast LTK is Isabelle ook nog actief in de ouderraad van de basisschool Sint-Vincentius. “Ik ben ook verkozen als oudervertegenwoordiger in de schoolraad, waarin we met de directie oplossingen zoeken voor allerlei problemen.”

Vanwaar die vrijwillige betrokkenheid ? “Je begint aan iets en je groeit daarin. Me ergens voor engageren heb ik een beetje van mijn vader Roger mee. Het zit dus in mijn genen.”

Trots op Kraktitel

Isabelle voerde geen grote campagne als Krak-genomineerde. “Maar op mijn werk en in de club hebben ze wel hun stem uitgebracht. Ik ben wel heel trots dat ik Krak geworden ben. En dat is zeker niet alleen mijn verdienste. Voor mij is het hele team van LTK, de ouderraad en de schoolraad Krak van Lendelede.”

VRAGENRONDJE

Recreatief of keurturnen ?

“Recreatief turnen draagt mijn voorkeur weg omdat iedereen daar kan aan meedoen. Voor keurturnen moet je geselecteerd worden en dat is maar voor een beperkt aantal turners weggelegd.”

Wat betekent het driejaarlijkse Gymgala voor jou ?

“Ik noem het ‘LTK at work’. Als je in een volle sporthal met 550 toeschouwers de vele turners en turnsters van LTK en Artgym2000 ziet met speciale belichting en uitgewerkte choreografieën, als je het groepsnummer en eindnummer van beide clubs meemaakt, dan is dat heel bijzonder. Het is ook een soort uithangbord van de club.”

Ben je een sportieve boekhoudster of ben je een boekhoudster die vooral zorgt dat de clubkas klopt ?

“Erg sportief was en ben ikzelf niet. Ik ben wel iemand die graag heeft dat het in de vereniging allemaal klopt. Soms zegt men wel eens dat het om het even wat mag kosten als het om het gymgala gaat. Ik zeg dan dat het vooral om het turnen gaat. Voor mij moet wat we doen en wat het kost in evenwicht zijn. In de club zijn er mensen die zich bezighouden met het creatieve, ik waak ook over het financiële.”

Hoe kijk je tegen al die jaren vrijwilligerswerk aan ?

“Ik zie wat ik doe niet zozeer als vrijwilligerswerk. Voor mij is dat iets dat ik nodig heb voor mezelf. Ik kan niet zo goed stilzitten en ik kijk ook niet zoveel tv. Ik wil steeds nieuwe ideeën aanbrengen. Ik ervaar mijn engagement in de club niet als iets dat ik moet doen. Dan hou je dat ook niet vol.”

Wat is jouw ultieme droom voor LTK ?

“Dat iedereen in onze club terecht kan. Vanaf de geboorte met de jonge mama om ‘babyturnen’ te doen, op middelbare leeftijd én op latere leeftijd. Kortom : van 1 tot 99 jaar !”

BIO

Privé

Isabelle Adams (42) uit de Emiel Neirynckstraat is de partner van Jeroen Heldenbergh en moeder van Siebe (12) en Heike (11).

Loopbaan

Behaalde een diploma boekhouden en fiscaliteit aan Hantal in Kortrijk. Werkte 18 jaar bij Provikmo in Brugge. In 2013 werd ze boekhoudster en diensthoofd administratie, receptie en klinisch secretariaat in het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilige Familie in Kortrijk.

Vrije tijd

“Uitstapjes maken met ons gezin en op reis gaan”, zegt Isabelle. “Met enkele heel goede vriendinnen, ‘Het Clubke’, komen we geregeld gezellig samen of doen we bloemschikken en pottenbakken.”

(Ivan Balliu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.