Lekkere hapjes en ijsjes voor WZC Cassiers

Redactie KW

Woensdag 3 februari werden de bewoners van WZC Cassiers, het personeel en de bewoners van de assistentiewoningen getrakteerd op hapjes en ijsjes. Nicolas Depoortere en Melissa Cassier van P’tit Boucher in Houthulst brachten samen met hun vaste ijsleverancier, Nick Pommé van Mekabe ijs Diksmuide, heel verzorgde pakketjes naar het woon-zorgcentrum.

“Het zijn pakketjes met fijne hapjes, de smaken van vroeger in een nieuw jasje”, vertelt Nicolas. “Een duo van peer en wildpastei, een praline van rilette, framboos, speculoos en chocolade, ambachtelijk traag gegaard spek met een zalfje van granenmosterd en hoofdvlees met fijne kruiden en een schuimpje van honing, die we maakten. We verpakten alles netjes per persoon en vandaag brachten we 250 pakketjes naar WZC Cassiers.”

Melissa en Nicolas maakten de paté in het weekend en werkten gisteren van 7 uur tot 15 uur om alle porties netjes verzorgd af te werken.

P’tit Boucher is bijna een buur van WZC Cassiers en startte de zaak in augustus 2020 om dan te moeten sluiten in oktober 2020. “Ondanks het feit dat het voor ons een moeilijke periode is, wilden we toch de mensen van de zorg en de bewoners een duwtje in de rug geven. Trouwens hoe moeilijk het nu ook is, wij kunnen dat relativeren want de periode waarin we ons zoontje verloren, was veel ingrijpender en lastiger.”

Prachtig gebaar

Toen hun vast ijsleverancier, Mekabe, over het plan hoorde, wou hij meteen ook een steentje bijdragen . Hij leverde voor iedereen ijshoorntjes. “Dit is een prachtig gebaar” vertelt Leen Nys, adjunct directeur van WZC Cassiers. “Het doet ongelooflijk veel deugd dat ook mensen van buiten ons WZC bezorgd zijn. We hebben een heel lastige periode achter de rug, zowel bewoners, familie als personeel en zoiets steekt een hart onder de riem. Het kon ook niet beter passen: vandaag kreeg iedereen zijn tweede vaccin en deze middag gaan we met personeel en bewoners genieten van deze hapjes en een drankje. Momenteel zijn we nog altijd vrij van besmettingen.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier