Lek in warmwaterleiding laat brandalarm afgaan in voetbalkantine

Medewerkers van de voetbalclub begonnen de ruimtes onmiddellijk te dweilen. © JH
Redactie KW

De brandweer van Houthulst moest dinsdag in de late middag uitrukken naar het voetbalveld van KWS Houthulst na een brandmelding. Uiteindelijk bleef het geen brand te zijn.

Rond 17 uur ging plots het brandalarm af op de site van de terreinen van voetbalclub K. Woudsport Houthulst langs de Paardedreef in Houthulst. Leden van de club snelden ter plaatse net als de brandweer van Houthulst.

Het brandalarm kwam vanuit de technische ruimte in de kantine naast het voetbalveld. Eenmaal ter plaatse bleek van een brand evenwel geen sprake te zijn. Wel was er behoorlijk wat stoom aanwezig. Die stoom zorgde ervoor dat het brandalarm af ging.

In de technische ruimte werd al snel de oorzaak gevonden. Een warmwaterleiding bleek gebarsten te zijn in de ruimte waardoor heet water wegvloeide. Dat zorgde even ook voor stoom. De situatie was snel onder controle maar intussen was al behoorlijk wat water weg gelekt.

Medewerkers van de voetbalclub begonnen onmiddellijk te dweilen in de betrokken ruimtes. De schade bleef beperkt tot de technische ruimte zelf en de brandweer kon snel terugkeren. Ook de politie kwam langs voor de nodige vaststellingen. Hoe het komt dat de leiding plots gebarsten is, is nog niet duidelijk maar er is zeker geen sprake van kwaad opzet.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.