Leila Lemoine uit Poperinge doet gooi naar kroontje van Miss Exclusive

Leila Lemoine groeide op in Diksmuide, maar woont sinds het vierde middelbaar in Poperinge. (gf)
Redactie KW

Leila Lemoine kampte jarenlang met een laag zelfbeeld, maar nu ze finaliste is van Miss Exclusive bloeit ze helemaal open. De Poperingse schone is ambitieus en hoopt in de finale op zaterdag 25 januari het lintje binnen te halen. Lezers kunnen haar helpen door een sms’je te sturen.

Leila Lemoine (22) woont in Poperinge en is de dochter van Olivier Lemoine en Viviane Jacques. Ze heeft ook nog een jongere zus Caithlyn van 14 jaar. “Ik heb twee schatten van ouders”, vertelt Leila. “Mijn papa werkt als mecanicien aan helikopters en mijn mama werkt als arbeidster en is een enorme dierenvriend. Dat heeft ze mee van haar papa. Ik heb tot het vierde middelbaar in Diksmuide gewoond en ben daar ook naar school geweest”, stelt Leila zichzelf voor. “Toen heeft mijn moeder mijn stiefvader leren kennen en zijn we naar Poperinge verhuisd. Hier heb ik dan ook mijn school afgemaakt. Verder studeren of werken was een moeilijke keuze, maar ik heb voor het werk gekozen. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik werk momenteel als verkoopster en doe mijn job enorm graag.”

Laag zelfvertrouwen

De 22-jarige Leila neemt voor het eerst deel aan een missverkiezing. Ze hoopt via Miss Exclusive het ‘meest exclusieve meisje van België’ te worden. Al was er wel wat overtuigingskracht van een vriendin nodig om de verlegen Leila over de streep te trekken. “Mijn keuze om deel te nemen aan Miss Exclusive heb ik gemaakt dankzij mijn beste vriendin”, vertelt Leila. “Mijn zelfvertrouwen was en is heel laag. Ik wou daar iets aan veranderen en daar heeft mijn deelname al een grote rol in gespeeld. Dankzij de steun die ik krijg van de organisatie en van de medefinalisten ben ik al gegroeid als persoon. Ik ben iedereen daarvoor enorm dankbaar.”

Miss Exclusive is één van de grotere missverkiezingen in België. Vorig jaar won Caro Van Gorp. Ze won niet alleen een BMW, maar mocht België ook vertegenwoordigen op de internationale verkiezing van Miss Earth. Om in haar voetsporen te kunnen treden, moet Leila wel nog 19 andere finalistes kloppen, al is de Poperingse al tevreden dat ze het parcours kan volgen. “Bij Miss Exclusive doen wij sinds juli elke zondag een activiteit”, vertelt Leila. “Dat is heel leuk, want we doen keitoffe activiteiten zoals fotoshoots, een hindernissenparcours, karten en nog zoveel meer. Sinds oktober zijn er nu elke zondag repetities tot aan de finale. Maar ook naast die activiteiten doen we dikwijls iets samen met de andere finalistes. Zo gaan we in december naar Sunparks voor een paar dagen. Dat zal ongetwijfeld ook een toffe ervaring zijn.”

De apotheose van Leila’s Miss Exclusive-avontuur wordt echter de grote finale, die plaatsvindt in het prestigieuze casino van Knokke op 25 januari 2020. “Ik ben momenteel hard aan het werken om er goed uit te zien tegen de finale. Dat betekent dus veel fitnessen. Daarnaast zijn mijn hobby’s wandelen en paardrijden wanneer het kan”, vervolgt Leila. “De finale komt steeds dichterbij. Ik kijk er zo hard naar uit. Het wordt een prachtige show op een heel mooie locatie. Het is bovendien 10 jaar dat Miss Exclusive bestaat. Daarom wordt het the golden edition. Extra speciaal dus!”

Wie wil, kan Leila een handje helpen om Miss Exclusive te worden. “De lezers mogen altijd een steentje bijdragen door een sms’je te sturen naar 6045 met de boodschap ME 4. Ook kan je mijn verhaal volgen via mijn pagina op Facebook ‘Miss Exclusive 2020 finaliste 4 Leila Lemoine’. Tickets voor de finaleshow zijn ook bij mij verkrijgbaar”, besluit Leila. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier