Leieslag voor de 75ste keer herdacht

© (Foto BRU)
© (Foto BRU)
Redactie KW

Maandagmorgen vond op het marktplein van Kuurne de 75ste herdenking van de Leieslag plaats.

Naast een beperkt bataljon van 17 soldaten van het 12de Linie-regiment uit Spa, woonde ook een afgevaardigde van ons koningshuis en Phillipe Decock, provinciaal commandant van West-Vlaanderen de plechtigheid bij.

Tijdens het herdenkingsmoment nam naast burgemeester Francis Benoit ook Michel Recuperen van het 12de Linie-regiment het woord. Dit jaar is het immers 81 jaar geleden dat de Leieslag plaatsvond en waarbij 147 soldaten van het 12de Linie-regiment sneuvelden en 2 burgers om het leven kwamen toen ze in 1940 de Duitsers wilden weghouden uit Kuurne. Tijdens de plechtigheid werd ook hulde gebracht aan oud-strijder Aimé Acton die elk jaar opnieuw present tekende om het herdenkingsmoment bij te wonen maar vorig jaar overleed op 102-jarige leeftijd.

Vorig jaar vond een sober herdenkingsmoment plaats in beperkte kring aan het Leieslagmoment langs de Leie wegens de coronapandemie. Het Leieslagcomité die het herdenkingsmoment elk jaar inricht was dan ook blij dit jaar met een iets grotere Leieslagherdenking te kunnen uitpakken.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.