Leiedal werkt aan nieuwe woonwijk ‘Bergkapel’ in Lendelede

Burgemeester Carine Dewaele toont samen met Leiedalvoorzitter Koen Byttebier waar de nieuwe verkaveling komt. © Foto CLY
Jos Remaut

Op een groot stuk weiland tussen de Heulse- en de Kuurnsestraat wordt in de komende jaren een flinke verkaveling ontwikkeld die plaats zal bieden aan vijftig nieuwe woongelegenheden.

“Op de nieuwe verkaveling is er voor elk wat wils”, zegt projectleider Stijn Vannieuwenborg. “Vooreerst komen er 35 loten bouwgrond, ongeveer gelijk verdeeld over drie types woningen : rijwoningen, halfopen bebouwing en open bebouwing. De oppervlakte van de percelen is navenant.”

“We zullen deze bouwgrond aanbieden aan marktconforme prijzen, en erg belangrijk vinden we dat deze loten vrij zijn van architect en aannemer. Aanvullend komen er langs de Heulsestraat dan een 15-tal appartementen. Hiervoor wordt er nog een projectontwikkelaar gezocht.”

Het zal echter nog tot 2017 duren eerder de werken op het terrein aanvatten. Leiedal hoopt de percelen eind 2017 te kunnen verkopen, vanaf 2018 kan er dan gebouwd worden.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Deze vluchtfoto geeft een duidelijk beeld van het perceel waar de nieuwe verkaveling komt. (Foto Leiedal)
Deze vluchtfoto geeft een duidelijk beeld van het perceel waar de nieuwe verkaveling komt. (Foto Leiedal)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.