Legendarische feestzaal La Palma in Gits gaat tegen de grond

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

La Palma, de voormalige populaire feestzaal langs de Bruggesteenweg in Gits gaat tegen de vlakte en maakte plaats voor een nieuwbouwproject van de firma Valcke & Zn, gespecialiseerd in tuinafsluitingen.

Binnenkort komt er een einde aan het tijdperk van La Palma. Duizenden bewoners uit de regio, maar ook feestvierders van over het hele land, zakten de voorbije decennia af naar de feestzaal langs de drukke verbindingsweg tussen Roeselare en Torhout. Heel wat bekende zangers Will Tura, Willy Sommers en Eddy Wally stonden er in het verleden op de planken. Die hoogdagen zijn echter al een tijdje vervlogen. Ruim tien jaar geleden gaf uitbater Marc Desender de fakkel door aan Gerda Eeckhout. Zij slaagde er aanvankelijk nog in om La Palma draaiende te houden. Toen Eeckhout in 2017 samen met haar zonen de overstap maakte naar Thierbrau in Torhout, ging het snel bergafwaarts met La Palma.

Enkele Nederlandse investeerders leken nog even nieuw leven te willen blazen in de feestzaal. Dat korte verhaal liep echter op een sisser af. De Nederlanders verdwenen, nadat hun bedrijf werd failliet verklaard, even snel als ze gekomen waren. Vorig jaar geraakte bekend dat een koper de feestzaal had overgekocht van de familie Leroy. De Boezinge familie, gekend van brouwerij Sas, bouwde de zaal in 1966. Binnenkort gaat La Palma echter onder de sloophamer. De firma Valcke & Zn, gespecialiseerd in tuinafsluitingen plant er een nieuwbouwproject. Het bedrijf is momenteel al gehuisvest vlak naast de site van La Palma. “Wij hebben donderdagochtend een nieuw bouwproject goedgekeurd”, bevestigt burgemeester Rita Demaré (CD&V). Wat de toekomstige invulling van de site wordt en wanneer alles er gerealiseerd wordt, is voorlopig onduidelijk. Het bedrijf wenst pas over enkele weken hun plannen te onthullen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier