Leffingeleuren wordt eenmalig Leffinge Open Air

Sfeerbeeld van Leffingeleuren, dat dit keer in openlucht zal plaatsvinden. © LC
Paul Bruneel

Omwille van de coronamaatregelen pakt de organisatie het nu anders aan en zet een openluchtevenement in de steigers.

Goed nieuws voor de muziekfans, want het festival Leffingeleuren zal plaatsvinden in Leffinge. Het zal wel anders zijn dan de voorgaande jaren, gezien de coronasituatie, maar de muziekliefhebbers zullen zeker niet op hun muzikale honger blijven zitten. Leffingeleuren Open Air wordt hiermee naar alle waarschijnlijkheid het eerste zomerfestival van 11 tot en met 13 september 2020. De organisatoren laten weten dat ze vooral een veilig festival willen organiseren, want het virus is nog niet verdwenen.

“In september een festival organiseren met diverse binnenpodia en een gratis volksfeest op een grote open ruimte zoals we het al vijf jaar kennen, is momenteel niet coronaproof”, klinkt het in een persbericht. “Bovendien kunnen we met redelijke zekerheid stellen dat overzeese bands in september nog niet zullen mogen toeren.”

De organisatie bereidt nu een openluchtevenement voor, drie dagen lang, met trouw aan het muzikale DNA van Leffingeleuren en Muziekclub De Zwerver. Met keigoede bands, die hoofdzakelijk Belgisch zijn of uit de buurlanden komen. Dit zal op het vroegere Leffingeleurenplein plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier