Leerlingen VTI en studenten UGent ontwerpen samen woning op zonne-energie

Samen met Ugent ontwerpt VTI Kortrijk een pop-upstructuur op de site aan de Beekstraat. De module dient als testcase voor de internationale en prestigieuze wedstrijd Solar Decathlon waarbij een woning op zonne-energie wordt ontworpen.

De Solar Decathlon is een competitie waarbij twintig universiteiten uit verschillende landen worden uitgedaagd om een op zonne-energie aangedreven woning te ontwerpen, construeren en te bewonen met de focus op architectuur & constructie, energie-efficiëntie, energiebalans, innovatie, duurzaamheid, comfort, functionaliteit, sociale impact en stedelijke context. Onder toeziend oog van Dr. ir.-arch. Nathan Van Den Bossche van de faculteit ingenieurswetenschappen zullen leerlingen van verschillende afdelingen van het VTI de module opbouwen en gedurende de komende schooljaren verschillende tests uitvoeren in het kader van duurzaam wonen. Verschillende bedrijven uit de regio, waaronder Renson en Unilin zijn betrokken bij het project.

Opendeur

Hiermee pakt VTI Kortrijk uit met een vernieuwde aanpak, School of STEAM. STEAM staat voor Science, Technologie, Engineering, Arts en Mathematics. Naast de wetenschappelijke en technische afdelingen huist er in het VTI ook een ontwerp- en kunstafdeling, waaronder industriële kunst, uniek in West-Vlaanderen. De school zet de laatste jaren sterk in op afdelingsoverschrijdende projecten waar de samenwerking tussen de afdelingen tot mooie resultaten leidt. Op zaterdagen 5 maart en 30 april kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op de locaties VTI Kortrijk, Gullegem, Harelbeke tijdens de info@school.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.