Leerlingen VMS in Roeselare beleven eerste schooldag op… het kerkhof

De parkbegraafplaats naast de VMS bleek ideaal om leerlingen in open lucht te verwelkomen. © (foto PS)
Peter Soete

De leerlingen van 3 Wetenschappen B van de Roeselaarse VMS zullen hun eerste lesdag op 1 september niet snel vergeten. Ze zagen hun klasgenoten na de vakantie terug op… de parkbegraafplaats.

De achttien leerlingen van 3 Wetenschappen B werden op 1 september door hun titularis niet verwelkomd in een klaslokaal maar wel op de Roeselaarse parkbegraafplaats in de Blekerijstraat. “De parkbegraafplaats is de naaste buur van de VMS en is bij mooi weer een ideale locatie om een klasgroep te verwelkomen”, vertelt VMS-directeur Nele Goethals. “Nu deze site een mooie en groene parkbegraafplaats is geworden, maken veel Roeselarenaars er gebruik van om te wandelen, te fietsen of om gewoon even uit te blazen op een groene plek in het hartje van de stad. Er liggen hier ook houtblokken die dienst kunnen doen als stoeltje voor grotere groepen zoals klasgroepen.”

“Uiteraard vervangt deze locatie geen modern klaslokaal met smartboard en computers maar om op 1 september een zorgmoment met de klastitularis te hebben, vind ik dit een goede locatie. Als VMS willen we ook dit jaar – en misschien in deze tijden nog meer dan anders – de klemtoon leggen op zorg voor onze leerlingen. En een eerste klasmoment in open lucht zoals dit nu gebeurt, kan daar ongetwijfeld toe bijdragen.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier