Leerlingen van De Zonnetuin vormen erehaag voor vuilnisophalers

© (Foto PDC)
Redactie KW

De week van de vuilnisophaler is in basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis- Brugge niet onopgemerkt voorbijgegaan. De leerlingen vormden donderdag immers een indrukwekkende erehaag voor de vuilnisophalers. Toen de vuilniswagen voorbijreed zongen de kinderen een passend lied en zwaaiden ze met zelfgemaakte vlaggetjes.

Ook de ‘natuurbeer’ en de ‘afvalbeer’ waren present. Juf. Isabel en juf. Amber trekken regelmatig hun berenpak aan om de verschillende MOS-acties op school te ondersteunen.

“We vinden het belangrijk dat onze kinderen bewust zijn van de afvalproblematiek. We leren hen sorteren maar we maken hen er ook op attent dat ze de afvalberg zo klein mogelijk moeten houden. Het is belangrijk dat ze weten dat het afval dat we produceren elke week stipt opgehaald wordt door de mannen van IVBO. We vonden dat we deze mensen daarvoor wel eens mochten bedanken.”

De vuilnisophalers genoten van de vrolijke kindergezichten en zwaaiden enthousiast naar de leerlingen. Directeur Nathalie Clerckx verraste hen nog op een warme kop koffie en een kleine attentie. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier