Leerlingen van De Graankorrel Wervik in carnavalskledij naar coronatest

Fée en Millie, de twee dochtertjes van Kwincy Vanneste, waren flink tijdens de coronatest in sporthal De Pionier.©Luc Vanthuyne
Fée en Millie, de twee dochtertjes van Kwincy Vanneste, waren flink tijdens de coronatest in sporthal De Pionier.©Luc Vanthuyne
Redactie KW

De testing voor de leerlingen, leerkrachten en het personeel van de drie vestigingen van vrije basisschool De Graankorrel in sportcentrum De Pionier in Wervik is bijzonder vlot verlopen. Dit dankzij een goede voorbereiding en de medewerking van velen. Nogal wat ouders gaven gevolg aan de oproep van de school om hun kind in carnavalskledij te sturen. We zitten immers in de carnavalsweek.

Schminken van het gezicht was wel toegestaan en mondmaskers waren verplicht vanaf het vijfde leerjaar. De school blijft gesloten tot en met donderdag. Hoewel het aantal besmettingen bij de kleuters gering is, werden ze ook getest. De leerlingen van de Magdalenastraat en de kleuters van de Ooststraat en Grauwe Zusterstraat zitten thuis. Het gaat in totaal om maar liefst 684 leerlingen. De testen zijn volledig gratis. Eén leerkracht, één kleuter en negen leerlingen van de lagere school testten vorige week positief.

Neuswissers

“In totaal worden zo’n 600 kinderen getest”, aldus coördinerend directeur Christophe Verleene. “Een 80-tal kinderen van een derde, vierde en zesde leerjaar zit al sedert vorige week in quarantaine en moet nu niet meer worden getest. Een aantal ouders weigeren de test en daardoor moet hun kind tien dagen in quarantaine. Een aantal kiezen ook voor een test door de huisarts.”

De testen werden afgenomen door gekwalificeerde personen van het UZ Gent. “Op hun advies wordt gekozen voor neuswissers en dus geen speekseltest”, aldus Christophe Verleene. “Een neuswisser is doeltreffender in het detecteren van het virus.

Donderdag worden de resultaten verwacht. (EDB)