Leerlingen Techniekacademie Damme steken diploma op zak

Op 12 december kregen de leerlingen van de Techniekacademie Damme hun diploma overhandigd. Ze leerden er onder meer een robot programmeren en werkten rond elektriciteit en chemie. De mysteriebox en nachtklok die ze ontwikkelden, behoorden bij veel leerlingen tot de favoriete projecten.

© Foto EVDK

Twaalf weken lang werkten in O.C. De Lieve in Moerkerke op woensdagnamiddag vijftien vijfde- en zesdeklassers rond wetenschap, technologie, innovatie en creativiteit.

De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool Vives in samenwerking met de stad Damme en de provincie West-Vlaanderen en heeft als doel het stimuleren van de instroom van jongeren in technische en wetenschappelijke studierichtingen. “We werkten samen aan zes projecten”, zeggen leerkrachten Lager Onderwijs en gezamenlijke begeleiders Maité en Alicia. “Zo leerden de kinderen een Lego Mindstorms Ev3 robot programmeren om een bepaald parcours af te leggen, ze maakten een mysteriebox om kostbare spullen in op te bergen en we werkten ook rond chemie en voeding. Ze werden uitgedaagd om uit te zoeken hoe ze met één knop alle lichten in alle kamers in huis tegelijk kunnen doven, gingen aan de slag met ledlampen, kleuren en elektronica om zelf een nachtlamp te maken en maakten ook een winters voederhuisje voor vogels.”

De kinderen kregen ook de kans om te zien hoe al die techniek zich kan vertalen in de bedrijfswereld en brachten een bezoek aan constructiebedrijf Dezwaef in Moerkerke. “Met de Techniekacademie grijpen we de kans om lokaal jong technisch talent aan te moedigen”, zegt Dams burgemeester Joachim Coens. Samen met hun diploma ontvingen de leerlingen een goodiebag van technisch outsourcingbedrijf Logi-Technic.

(EVDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.