Leerlingen spelen door werken op het Dorpsplein in Slypskapelle

VBS kinderen spelen op het dorpsplein tijdens de speeltijd in Slypskapelle wegens werken aan de speelplaats. © ©Jan STRAGIER
Redactie KW

Momenteel worden er grote werken uitgevoerd aan de speelplaats van de vrije basisschool in Slypskapelle. Doordat de kinderen er nog onmogelijk kunnen spelen zocht de school naar een tijdelijke oplossing. Die werd gevonden op het dorpsplein.

In de vrije basisschool in Slypskapelle is men deze week gestart met werken aan de speelplaats. De riolering onder de favoriete speelplek van de jongeren wordt er vernieuwd en de speelplaats krijgt ook een make-over. Zo kunnen de kinderen straks voetballen op een kunstgrasveldje. “De werken zullen toch een achttal weken in beslag nemen. We moesten dus op zoek naar een nieuwe speelplaats voor onze 107 leerlingen”, aldus directrice Ann Dejonckheere. De school klopte aan bij het gemeentebestuur en kreeg de toelating om een speelplaats in te richten op het dorpsplein, pal voor de ingang van de kerk. Tijdens de speeltijden leven de kinderen zich nu uit op een door nadars afgebakend gedeelte in het Slypse dorpscentrum.

kunstgras

“Veel auto’s passeren er niet, maar we houden toch voortdurend een oogje in het zeil.” Ondanks hun nieuwe speelplaats kijken de kinderen er toch naar uit om straks terug in hun vertrouwde omgeving te spelen. “Ik vond het toch nog iets leuker op de gewone speelplaats. We begrijpen wel dat we daar met die machines nu niet kunnen spelen. Het is een goede oplossing. We verlangen wel om te voetballen op het kunstgras”, aldus de 8-jarige Remi Mol.

De Slypse vrije basisschool bewees dit schooljaar al eens een creatieve oplossing te vinden voor werkzaamheden. Doordat er momenteel werk wordt gemaakt van een nieuwe klaslokaal kregen de leerlingen al les in de leegstaande pastorij. “Het nieuwe klaslokaal is bijna helemaal klaar. Woensdag zullen de kinderen het lokaal inslapen.”

eerste lessen

“Na de krokusvakantie zullen de eerste lessen er door gaan en verlaten we de pastorij.”

Wat er precies met de pastorij zal gebeuren is momenteel nog niet duidelijk. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier