Leerlingen Sint-Amandusschool Meulebeke verkopen stiftjes voor Damiaanactie

Op zaterdag 25 januari bieden 20 leerlingen, zesdeklassers van de Sint-Amandusschool, samen met hun godsdienstleraar Paul Gernay en enkele andere leerkrachten stiftjes te koop aan bij de ingang van de supermarkten Carrefour en Okay in Meulebeke.

Meester Paul en de zesdeklassers. (foto Luc)

Het doel van de actie is om geld in te zamelen voor de Damiaanactie. “Waarom ik mij inzet? Ik wil zoals pater Damiaan mijn geloof omzetten in daden“, haalt meester Paul Gernay aan. “Het is echt nodig om fondsen in te zamelen zodat de Damiaanmedewerkers in de verschillende landen hun projecten om de melaatsheid te bannen, kunnen verder zetten. Wanneer we zeven pakjes stiften verkopen, hebben we al een behandeling voor een melaatse verdiend. Dit jaar verkopen we dus opnieuw stiftjes in de scholen, de kerken en de supermarkten. Een pakje kost 7 euro.”

Meester Paul vindt het prachtig om vast te stellen dat 20 leerlingen tijd vrijmaken om de stiftjes aan de man te brengen. “Vorig jaar bracht onze inzet 2.500 euro op. Dit jaar hopen we minstens even goed of nog beter te doen. In mei loop ik ook opnieuw de 20 km van Brussel, ten voordele van de Damiaanactie.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.