"Met dit initiatief van Rotary Roeselare willen de we kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek bij grote vrachtwagens", vertelt Dirk D'hondt, lid van de werkgroep en gedelegeerd bestuurder van infrastructuurwerken Persyn.

Theorie in praktijk

Een instructeur van autorijschool Lust gaf aan de hand van enkele leerrijke filmpjes, theorie omtrent de dode hoek en hoe je er mee moet omgaan. Daarna volgde op de parking de praktijk. Daar stonden vier grote camions van Volvo Automobilia, Persyn, Groep Vereenooghe en autorijscholen Lust.

Vanuit de cabine konden de leerlingen de theorie aan de praktijk toetsen. Ook de Roeselaarse schepen van mobiliteit Griet Coppé was aanwezig en ze was bijzonder opgetogen met dit initiatief van Rotary.

"Er is ook een grote nood aan vrachtwagenchauffeurs", vervolgt Dirk D'hondt. "Met dit initiatief maken de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, naast de dode hoek problematiek, ook van dichtbij kennis met grote vrachtwagens. Bij sommigen is misschien een zaadje geplant om later vrachtwagenchauffeur te worden..." (AD)

"Met dit initiatief van Rotary Roeselare willen de we kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek bij grote vrachtwagens", vertelt Dirk D'hondt, lid van de werkgroep en gedelegeerd bestuurder van infrastructuurwerken Persyn.Een instructeur van autorijschool Lust gaf aan de hand van enkele leerrijke filmpjes, theorie omtrent de dode hoek en hoe je er mee moet omgaan. Daarna volgde op de parking de praktijk. Daar stonden vier grote camions van Volvo Automobilia, Persyn, Groep Vereenooghe en autorijscholen Lust. Vanuit de cabine konden de leerlingen de theorie aan de praktijk toetsen. Ook de Roeselaarse schepen van mobiliteit Griet Coppé was aanwezig en ze was bijzonder opgetogen met dit initiatief van Rotary."Er is ook een grote nood aan vrachtwagenchauffeurs", vervolgt Dirk D'hondt. "Met dit initiatief maken de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, naast de dode hoek problematiek, ook van dichtbij kennis met grote vrachtwagens. Bij sommigen is misschien een zaadje geplant om later vrachtwagenchauffeur te worden..." (AD)