Leerlingen en leerkrachten Spes Nostra schitteren op ‘Pastalent’

Lisa Van Loo, Petra Beunens, Lieve De Frene, Roxanne Teerlynck en Evelyn Steenhaut zijn de trekkers van Pastalent. © BRU
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij laat Spes Nostra talent uit eigen school schitteren op ‘Pastalent’. Op zaterdag 1 februari zorgen zowel leerlingen, leerkrachten als het schoolkoor Olvida Y Canta voor een gevarieerde show. Zoals de naam al laat vermoeden, kan je er ook pasta eten.

Spes Nostra stapte vorig jaar af van het traditionele schoolfeest. In de plaats daarvan pakte de school uit met een heuse talentenshow waarin zowel leerlingen, leerkrachten als het schoolkoor Olvida Y Canta het beste van zichzelf gaven. Het bleek een groot succes en daarom werd beslist om dit jaar twee voorstellingen te voorzien. “Pastalent wordt ook dit jaar een bonte mengeling van dans, zang, musical, tumbling en noem maar op“, vertelt Lisa Van Loo, een van de stuwende krachten achter Pastalent.


Gastoptreden directeur

“Om alles in goede banen te leiden, doen we zelfs een beroep op een externe coach, Melissa Seynaeve, die vrijwillig haar diensten aanbood. Daarnaast kunnen we de dag zelf rekenen op een team dat instaat voor de grime en make-up, de haartooi en de kledij. Ik vernam zelfs dat de directeur erover denkt om ook een gastoptreden te geven. Wie zeker op het podium zal staan, zijn de leerkrachten. Zij pakken uit met een teacher band waarvan Tom Van Houdenhove de trekker is. Het genre dat ze zullen brengen, is erg gevarieerd en gaat van Vlaamse klassiekers tot heavy metal.”

Voor de organisatie van het hele gebeuren, krijgt Lisa Van Loo de hulp van Petra Beunens, Lieve De Frene, Roxanne Teerlynck en Evelyn Steenhaut. “Het uittekenen van de decors gebeurt door leerling Mauro Vandekerckhove. Om Pastalent aan te kondigen, draaiden we een promofilm die bekeken kan worden op YouTube.”


Voorstellingen in twee delen

“We brengen een namiddag- en een avondvoorstelling die telkens bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte van de show mogen 45 leerlingen hun talenten tonen aan het publiek. In het tweede deel schitteren 21 leerkrachten en opvoeders. We hielden in het begin van het schooljaar een auditie voor de leerlingen onder de titel ‘hou je talent niet verborgen’. Na de selectie van de deelnemende leerlingen werd vervolgens het programma samengesteld. Het is echt fijn om te zien hoe de leerlingen enkele dagen van hun vakanties met plezier opofferden om de repetities te kunnen bijwonen.”

Wie wil komen kijken naar Pastalent, kan toegangskaarten aankopen via het secretariaat van Spes Nostra. Wie enkel de show wil bijwonen, betaalt in voorverkoop 3 euro en aan de deur 5 euro. Een combiticket voor eten en show kost 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen jonger dan twaalf. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier