Leerlingen Binnenhof fretten letters in leescaravan

Voortaan kunnen de leerlingen van de vrije basisschool Binnenhof lekker knus een boek lezen in de ‘Letterfretter’. De leuke leescaravan met gezellig terrasje moet bij de kinderen de goesting om te lezen aanwakkeren.

© CB

Eind vorig schooljaar kon de school een gratis caravan op de kop tikken en die werd volledig opgeknapt. “We schreven een wedstrijd uit onder de kinderen om een originele naam te bedenken voor de leescaravan en zo werd onze ‘Letterfretter’ geboren. Dankzij het creatieve talent van grafisch vormgever Kris Seynhaeve, echtgenoot van juf Sabine, is onze oude caravan is een echt pareltje geworden”, vertelt meester Yves Durnez.

Luisterend oor

De school zet dit schooljaar extra in op leesbevordering en leesplezier. De caravan zal gebruikt worden als extra leesruimte voor niveaulezen, voor buddylezen en als mini-bibliotheek. De leerkrachten kunnen de caravan reserveren om er met kleinere groepjes te werken.

Kinderen, die nood hebben aan een luisterend oor, kunnen ook in de caravan terecht voor een goed gesprek. Het is er alleszins veel gezelliger praten dan in een bureau. We zijn ervan overtuigd dat de Letterfretter een schot in de roos wordt op het Binnenhof en dat onze leerlingen er met veel plezier letters zullen fretten”, besluit een trotse meester Yves.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.