Leerlinge met Albanese roots maakt pakkend filmpje over impact van corona

Redactie KW

In KTA Brugge kregen de leerlingen van de OKAN-klas (onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen) de opdracht om een filmpje te maken over de impact van corona op hun leven. Alexandra, van oorsprong uit Albanië, maakt een pakkende en verrasende getuigenis.

Mevrouw Pauline, de leerkracht ‘spreken’ van de OKAN-klas van KTA Brugge moest creatief zijn om haar leerlingen in corona-tijden blijvend te laten converseren. Dus vroeg ze hen om filmpjes te maken over hoe ze deze bijzondere tijd beleven. Er werd creatief talent ontdekt. Zoals dat van Alexandra, van oorsprong uit Albanië.

Nu onderwijs een veelbesproken thema is, is het verfrissend ook leerlingen aan het woord te laten. In dit geval een leerlinge die haar leven al eens een nieuwe wending zag nemen, want ze komt uit Albanië en is nog geen jaar in België. Corona verandert haar leven opnieuw.

Welke impact heeft dat? Alexandra praat erover in haar creatieve opdracht. Gebruikmakend van de gekende leerstof en woordenschat, uit ze haar gevoelens. ‘Noodonderwijs’ leidde zo tot de creatie van een positieve en krachtige boodschap.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.