Leerling gemeenteschool Spelenderwijs test positief

Stockfoto © gf
Redactie KW

Een leerling van de derde graag van de gemeenteschool Spelenderwijs in Alveringem testte positief op Covid-19. “De leerling werd getest omdat zijn moeder een positieve test had afgelegd, en bleek dus zelf ook besmet met Covid-19”, zegt burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen CD&V).

“We hebben meteen de ouders van de andere kinderen van de derde graag verwittigd; deze kinderen blijven tot nader order thuis. Maandag volgt er eerst een overleg met het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding), pas dan gaan we met zekerheid weten hoe lang de kinderen thuis moeten blijven. Voor de kinderen die thuis moeten blijven, is afstandsonderwijs voorzien. De broers en zussen van de leerlingen uit de derde graag, mogen wel gewoon naar school.”

Recent besliste de gemeente om de sportzaal Rethorica tot en met 25 september te sluiten, wegens een positieve coronatest van een sporter uit Lo-Reninge die actief was in de sportzaal.

Voetbaltrainingen afgelast

En ook voetbalploeg VVG Alveringem neemt extra Covid-19-maatregelen door de trainingen komende week voor elke ploeg niet te laten doorgaan. “Onder onze voetballers is er momenteel geen probleem wat besmettingen met Covid-19 betreft”, benadruk trainer Bjorn Debruyne. “We nemen deze maatregel uit voorzorg voor ieders gezondheid. Of de trainingen na die week opnieuw zullen doorgaan, zullen we nog moeten bekijken.”

(NT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.