Leerkrachten basisschool De Bever brengen bezoekje aan hun leerlingen

De kleuteringang van De Bever Centrum is voorlopig nog dicht. © foto SM
Stijn Moerman

Deze week brachten de leerkrachten van basisschool De Bever uit Beveren een bezoekje aan de leerlingen en hun ouders om – vanop veilige afstand – de taken te bezorgen en even een praatje met hen te slaan.

Onder het motto ‘Blijf in uw kot’ heeft basisschool De Bever uit Beveren-Roeselare de keuze gemaakt om de ouders en/of leerlingen niet naar school te laten komen om hun werkje en opdracht op te halen. Er werd ook niet gecommuniceerd via de digitale kanalen buiten een videoboodschap van de directie die vorige week vrijdag naar de ouders en leerlingen werd gestuurd om de werking van de komende weken te duiden.

Het team van De Bever koos ervoor om zelf naar de leerlingen en hun ouders te gaan om op een veilige afstand de taken te bezorgen en even contact met hen te hebben. Een praatje op 1,5 meter aan de voordeur was de bedoeling. Elkaar zien in levende lijve vonden de leerkrachten prioritair. Maandag zijn ze op pad gegaan voor een tocht van meer dan 6 uur per klas. De nood aan een verre babbel was bij iedereen heel groot en deugddoend. Hierdoor nam het ronddragen van de taken veel tijd in beslag.

Coronatas

Gedurende deze week worden er nog lesmomenten op afstand voorzien via praatbox.be. Volgende week maandag gaan de leerkrachten de taken ophalen om die te verbeteren en dan later feedback te geven, maar de taken zullen nu in een witte katoenen draagtas zitten: de coronatas. De leerlingen kunnen dit blanco canvas gebruiken om er een boodschap, tekening… op te zetten en die dan ofwel terug te bezorgen aan de leerkracht of aan de deurklink van iemand te hangen die ze willen bedanken. Zo wordt de tas een echte boodschappentas.

De Bever wil in tijden van afstand en afstandsonderwijs toch binnen de maatregelen dicht bij de leerlingen en hun ouders zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier