Leerkracht VTI Poperinge test positief op Covid-19: “Voorlopig hebben we alles onder controle”

Redactie KW

In het VTI Poperinge werd een leerkracht positief getest op het coronavirus. De naaste collega’s worden ook getest. Voor de leerlingen blijft alles hetzelfde.

Een leerkracht van het VTI Poperinge werd afgelopen weekend positief getest op Covid-19 en blijft momenteel in quarantaine. De contactopvolging gebeurt door het CLB. “Als school hebben we beslist om de naaste collega’s ook te laten testen. De resultaten van die testen zijn nog niet bekend. Voor de leerlingen verandert er niets. De afstand werd bewaard en in klas werd een mondmasker gedragen“, zegt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

Binnen de scholengemeenschap verblijft voorlopig 1 leerling thuis nadat zijn moeder positief werd getest op het coronavirus. We horen dat er nieuwe broeihaarden zijn en daar wonen ook leerlingen die bij ons school lopen. Nog deze week zullen we communiceren naar de ouders toe hoe we de situatie zullen aanpakken als er bijvoorbeeld besmettingen worden vastgesteld binnen een gezin. In samenspraak met het CLB is er een stappenplan.”

Ademruimte

“Het einde van het schooljaar was spannend en het begin van dit schooljaar is opnieuw spannend. We hebben weinig ademruimte gekregen. Ik had niet verwacht dat het allemaal zo vlug weer op gang zou komen. Momenteel hebben we alles onder controle, maar ik vermoed dat we niet gespaard zullen blijven.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier