Leerkracht en theatertechnicus Dave Werbrouck (43) overleden

Dave Werbrouck, met veel vrienden tot ver buiten Roeselare, is overleden aan ALS. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dave Werbrouck overleed gisteren op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. Dave was leerkracht, surfer en papa van drie kinderen. Hij was ook theatertechnicus voor zowat elke West-Vlaamse comedian. “Laten we vooral zijn glimlach en enthousiasme onthouden, niet zijn ziekte”, aldus zijn vrouw Evelyn.

Dave Werbrouck een bekend persoon in De Spil, en ook zijn vrouw Evelyn – een leerkrachte – is heel graag gezien. Alles leek op rolletjes te lopen, tot er out of the blue ALS werd vastgesteld. En het ging plots bijzonder snel. Zo snel dat zijn bekende vrienden nog een benefiet op poten hebben gezet, dat meteen uitverkocht was, maar toen was al duidelijk dat het heel snel ging. In november getuigde Dave nog in deze krant over zijn ziekte.

“Wie hem kent, ons kent, weet dat we het op ‘onze manier’ doen”, luidt de emotionele boodschap op Facebook. “Er is geen dienst maar we hebben samen een afscheidsboekje gemaakt tijdens de lockdown. Iets persoonlijks en tastbaar. Voor ons gezin een geschenk, corona-periode. Een tijd die we voor altijd zullen koesteren. Vrienden, kennissen, collega’s; de boekjes worden jullie via ons vast, gouden ‘helpersteam’ bezorgd. Oud-studenten van Dave kunnen er eentje ophalen bij Mieke in Ensor. Laten we vooral zijn glimlach en enthousiasme onthouden, niet zijn ziekte.”

Davehttps://www.facebook.com/dave.werbrouckhttps://www.facebook.comFacebook1

Dave is gisteren overleden. Wie hem kent, ons kent, weet dat we het op 'onze manier' doen. Er is geen dienst maar we…

Geplaatst door Dave Werbrouck op Vrijdag 19 juni 2020
rich1.0https://www.facebook.com/dave.werbrouck/posts/3941472332592668552Luchttps://www.facebook.comFacebook1

Rip Dave -veel sterkte aan uw mooi gezinnetje, familie en uw vele maten x

Geplaatst door Luc Dufourmont op Vrijdag 19 juni 2020
rich1.0https://www.facebook.com/GRMBLLL/posts/10222747565220733552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten