Leerkracht College Ieper besmet met coronavirus

De schoolpoort van het Ieperse College. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Sinds woensdag is er een leerkracht van het Ieperse College in thuisquarantaine nadat hij of zij positief testte op het coronavirus. Dat bevestigt directeur Frank Hosten van het College Ieper.

“Het klopt dat een leerkracht van het College Ieper positief getest is op het coronavirus”, zegt directeur Frank Hosten. “We hebben daarbij tewerk gegaan volgens de procedures die ons werden opgelegd door de FOD Volksgezondheid. De leerkracht in kwestie is thuis sinds woensdag en dat hebben we ook zo gecommuniceerd aan de ouders. We vragen zowel aan de leerlingen en de leerkrachten om waakzaam te zijn en de richtlijnen. Wie symptomen van het coronavirus heeft moet naar huis en telefonisch contact opnemen met de huisarts. Die zal dan zeggen welke verdere stappen er ondernomen moeten worden.”

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden steeds draconischer, maar de directeur denkt niet dat de scholen in lockdown zullen gaan. “Persoonlijk vind ik dat de overheid het verstandig aanpakt. Een lockdown zou ervoor zorgen dat jongeren meer contact hebben met kwetsbare groepen, zoals grootouders”, zegt Frank Hosten nog. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier