Daarvoor heeft hij een crowdfundingactie opgestart om twee 3D-printers (2000 euro) aan te kopen waarmee hij gezichtsschermen kan maken die medisch personeel veilige bescherming bieden.

"Omdat we nu echt geen tijd mogen verliezen, heb ik op mijn Facebookpagina een oproep geplaatst waarin ik gulle geldschieters vraag om mij te helpen" zegt Diederik. "Iemand suggereerde dat het sneller zou gaan als ik een crowdfundingsactie op touw zou zetten. Bij het begin van de coronacrisis heb ik mijn huisarts voorgesteld om mondmaskers te maken, zonder het filterdeel. Zij werkt nu in het triagecentrum en vroeg me of ik gezichtsschermen kon maken. Ik ben direct aan de slag gegaan en beginnen zoeken op het internet. Op mijn eigen 3D-printer thuis heb ik een model geprint en erover nagedacht hoe ik het scherm kon maken. Ik heb een exemplaar gemaakt en aan mijn huisarts bezorgd. Haar reactie was zeer positief... Zo ging de bal aan het rollen."

Extra printers

"Het model dat ik vond op het internet is door een bedrijf uitgewerkt en getest. Dit gezichtsscherm is bedoeld als extra bescherming, niet als enige bescherming, maar het zal naar mijn gevoel zeer goed werken. Het printen van een gezichtsscherm neemt gemiddeld vijf uur in beslag. Met twee extra printers kan ik de productie opdrijven om eerst en vooral aan de vraag van het ziekenhuis te voldoen, en dan kan ik in een latere fase ook het medische personeel uit de bejaardenzorg, de thuiszorg enz. uit de nood helpen. Ik ga vandaag nog om twee printers in Gent. Hoe meer printers ik kan gebruiken, hoe meer schermen ik kan maken. Daarom doe ik deze oproep voor financiële steun! Of misschien is er wel iemand die 'tijd kan maken' of iemand met een groot hart die gek genoeg is om met een vliegtuig naar Tsjechië te vliegen om een 3D printer op te halen zoals ik er nu een heb... of meldt er zich een gulle schenker die een batch printers kan kopen."

Wil je ook je steentje bijdragen? Dat kan hier

Een afgewerkt masker., gf
Een afgewerkt masker. © gf
Daarvoor heeft hij een crowdfundingactie opgestart om twee 3D-printers (2000 euro) aan te kopen waarmee hij gezichtsschermen kan maken die medisch personeel veilige bescherming bieden. "Omdat we nu echt geen tijd mogen verliezen, heb ik op mijn Facebookpagina een oproep geplaatst waarin ik gulle geldschieters vraag om mij te helpen" zegt Diederik. "Iemand suggereerde dat het sneller zou gaan als ik een crowdfundingsactie op touw zou zetten. Bij het begin van de coronacrisis heb ik mijn huisarts voorgesteld om mondmaskers te maken, zonder het filterdeel. Zij werkt nu in het triagecentrum en vroeg me of ik gezichtsschermen kon maken. Ik ben direct aan de slag gegaan en beginnen zoeken op het internet. Op mijn eigen 3D-printer thuis heb ik een model geprint en erover nagedacht hoe ik het scherm kon maken. Ik heb een exemplaar gemaakt en aan mijn huisarts bezorgd. Haar reactie was zeer positief... Zo ging de bal aan het rollen." "Het model dat ik vond op het internet is door een bedrijf uitgewerkt en getest. Dit gezichtsscherm is bedoeld als extra bescherming, niet als enige bescherming, maar het zal naar mijn gevoel zeer goed werken. Het printen van een gezichtsscherm neemt gemiddeld vijf uur in beslag. Met twee extra printers kan ik de productie opdrijven om eerst en vooral aan de vraag van het ziekenhuis te voldoen, en dan kan ik in een latere fase ook het medische personeel uit de bejaardenzorg, de thuiszorg enz. uit de nood helpen. Ik ga vandaag nog om twee printers in Gent. Hoe meer printers ik kan gebruiken, hoe meer schermen ik kan maken. Daarom doe ik deze oproep voor financiële steun! Of misschien is er wel iemand die 'tijd kan maken' of iemand met een groot hart die gek genoeg is om met een vliegtuig naar Tsjechië te vliegen om een 3D printer op te halen zoals ik er nu een heb... of meldt er zich een gulle schenker die een batch printers kan kopen."