Leen Dendievel komt met Kooigemnaars naar De Warmste Week

Leen Dendievel geflankeerd door Marnic Sabbe en Luc Scharre, de initiatiefnemers van Warm Kooigem en enkele Kooigemnaars © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Actrice Leen Dendievel, gekend voor onder meer haar rol als Kaat in Thuis kwam als meter van de Parkinsonliga ook naar Kortrijk afgezakt.

Leen Dendievel is afkomstig van Kooigem. Onlangs organiseerden de Kooigemnaren ‘Warm Kooigem’, een avond met optredens van plaatselijke artiesten met een Warm café nadien. De opbrengsten hiervan waren voor de Vlaamse Parkinsonliga, waarvan Leen Dendievel meter is.

Warm Kooigem had een cheque bij van 2.093,53 euro. Ook Leen Dendievel had een cheque bij. Het hele jaar door vroeg ze voor een selfie een vrije bijdrage voor De Vlaamse Parkinsonliga. Dat bracht 2.700 euro op. Ze weet niet over hoeveel foto’s dit gaat. “Aangezien dit om vrije bijdragen ging kan ik dit niet tellen”, zei ze. Het grootste bedrag dat ze kreeg voor een foto was 50 euro. “Dat was in Kooigem, mijn geboortedorp”, zei ze. Met Leen waren ook enkele mensen met Parkinson die zelf acties ondernomen hadden. Een verkoopactie van zelfgemaakte dromenvangers en wafels bracht 1.700 euro op.

Deze werd georganiseerd door jongeren met Parkinson die in oktober 2017 de Kilimanjaro beklommen naar het idee van Helwig uit Torhout. De zeven jongeren die van over heel Vlaanderen komen werden begeleid door mensen uit het ziekenhuis in Torhout. Ze zamelden toen meer dan 100.000 euro in: 50.000 euro voor de reis en 50.000 euro die rechtstreeks naar het onderzoek naar Parkinson ging.

(EDB – foto EDB)