Leefschool De Vlieger organiseert winterwandeling langs 94 versierde gevels

Het is uitkijken naar alle versierde gevels.© GLO
Het is uitkijken naar alle versierde gevels.© GLO
Redactie KW

De ouders en leerkrachten van Leefschool De Vlieger uit Oostende zorgen tijdens de kerstvakantie voor wat extra verbondenheid met een warme winterwandeling.

94 leerlingen versieren voor de gelegenheid samen met mama en papa de voorgevel van hun huis. Vanaf zaterdag kunnen alle gezinnen van De Vlieger met een simpele QR-code de 94 adressen ontdekken waar ze telkens een verrassend versierde voorgevel of een leuke activiteit of doe-opdracht kunnen ontdekken.

Leefschool De Vlieger draagt ouderparticipatie hoog in het vaandel. Doorheen het jaar zijn er vele werkgroepen waarin ouders en leerkrachten samenwerken aan initiatieven zoals evenementen, de groene speelplaats en de schoolinfrastructuur. In pre-coronatijden gaat de kindjes afzetten op school ook steevast gepaard met een gezellige koffiebabbel in de onthaalruimte.

“Deze bijzondere tijd nodigt uit tot creativiteit om kinderen, ouders en leerkrachten met elkaar te verbinden,” zegt directeur Saar Trybou. “Tijdens deze coronaperiode missen we enorm het contact tussen ouders en leerkrachten. We doen er alles aan om onze school coronaveilig te houden. Maar dat heeft uiteraard ook een impact op de verbondenheid tussen ouders en de school.”

Groot succes

De winterwandeling tijdens de kerstvakantie kan opnieuw voor die extra klik zorgen, hoopt Saar. “Het is een ongelofelijk succes,” zegt Saar. “Er zullen versierde Vliegergevels te vinden zijn in zowat alle wijken van Oostende, maar ook tot in Bredene, Oudenburg en zelfs Lombardsijde.”

Mensen thuis ontvangen kan uiteraard niet door de coronamaatregelen, maar Saar hoopt dat elk gezin een kaartje, foto of berichtje post aan elk huis dat ze bezoeken. “Op die manier ontstaat een geweldige ketting van verbondenheid.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier