Leef- en Zorgdorp Sint-Jozef wordt warmer

© (Foto PH)
Redactie KW

De medewerkers en bewoners van Leef- en zorgdorp Sint-Jozef zijn trouwe deelnemers aan de ‘Warmste Week’ van Studio Brussel. Vorig jaar brachten ze na een reeks acties en een oliebollenbak een cheque van 2.800 euro naar het domein Puyenbroeck (zie foto). Een jaar eerder organiseerden ze een urban trail die 3.300 euro opbracht.

Omdat het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen één van de projecten is, dat het WZC na aan het hart ligt, gaan de centen telkens daar naartoe. Ook dit jaar staat er heel wat op het programma tijdens de Warmste Week: “In de week van 9 tot 13 december hebben we in het teken van ‘de Warmste Week’ ons eigen glazen huis hier in Sint-Jozef”, vertelt Dorine Scharley, diensthoofd bewonerszorg: “De wintertuin op ons plein werd omgetoverd tot glazen huis waar verzoeknummers worden gespeeld en waar gedurende vijf dagen tal van activiteiten worden gepland om geld in te zamelen voor het goede doel: het expertisecentrum dementie Vlaanderen. De opbrengst van dit jaar gaat om precies te zijn naar het organiseren van vakanties voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder met jongdementie. Op maandag 9 december opende de burgemeester onze warmste week. Daarna volgde er een kerstoptreden met verrassingsact en in de ‘Warmste fotostudio’ van De Stip. waren er fotoshoots mogelijk met Jan de fotoman.”

Activiteitenbegeleidster Hilde Vergauwe geeft ons een overzicht van alles wat er nog verder te beleven valt tijdens deze Warmste Week. Van maandag tot vrijdag klinken er uitverkoren nummers vanuit het glazen huis tijdens ons verzoekplatenprogramma ‘ ‘k Vraag het aan. ‘. Kleuters en (buurt-)bewoners kwamen ons glazen huis versieren en het resultaat mag gezien worden.

Op woensdag 11 december wordt er tussen 14 en 17 uur een kerstmarkt gehouden met samenwerkende organisaties uit de buurt. Op donderdag 12 december is er het ‘Warmste Ontbijt’ (met voorinschrijving) en tussen 11.30 en 13.30 uur ‘Soep for life’ op het plein. Daarna is er nog een harpconcert in de kapel en in de creagroep wordt er een kerststuk gemaakt (met voorinschrijving). Op de slotdag, vrijdag 13 december, zijn er tussen 14 en 17 uur oliebollen te verkrijgen en om 15 uur is er een optreden van Paul Bruna. Om 16.30 zal de opbrengst van alle warme activiteiten bekendgemaakt. Iets om naar uit te kijken!”, besluit Hilde.

(PH)

Info en inschrijvingen: centrumcoördinator Eva Roets, 050 20 75 51 (evaroets@wzcsintjozef.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier