Leef- en Vakantiebeurs dit weekend onder één dak

In feite krijg je komend weekend dus twee beurzen voor de prijs van één. (foto Jos)
Redactie KW

Van 10 tot 13 januari vindt in de Roeselaarse hallen de zesde editie van de Leefbeurs plaats. Daarnaast kun je op hetzelfde moment een volwaardige Vakantiebeurs bezoeken.

Voor de eerste keer vallen deze beurzen onder de gemeenschappelijke noemer van het jaarbeurscomité. “Omdat we beide beurzen afzonderlijk willen laten groeien en door het verschillend doelpubliek, kozen we bewust voor twee gesplitste promocampagnes”, aldus eventmanager Filip Deroo. “Het is de eerste beurs van 2020 en daar zijn we best wel trots op. Leef! is een themagericht lifestyle-evenement met dertig exposanten die de focus op stijlvol genieten leggen. Tuinaanleggers en -architecten gelinkt aan tuin- en terrasdecoratie of workshops als inspiratie voor interieur, decoratie en binnenhuisinrichting. Er is voor elk wat wils. De voorbije zes jaar konden we telkens rekenen op zo’n tienduizend bezoekers.”

Vakantiebeurs

“Voor het eerst pakken we uit met een volwaardige vakantiebeurs die gegroeid is uit ‘Vakantie en Vrije Tijd’ van Unizo en de tweejaarlijkse vakantiebeurs van Okra Trefpunt 55+ dat vroeger in het Fabriekspand plaatsvond. Het is onze ambitie tegen 2025 de volledige 10.000 m² van de expohallen in te palmen. Er worden drie eilanden gecreëerd. Je vindt de afdeling Belgische B&B’s ‘Bij Landgenoten’ in het buitenland, waarbij ondermeer 26 verblijven te winnen vallen. Enkele nieuwe partners stellen hun Chambres d’hôtes voor en ook zij verloten vijftien waardebonnen. Okra palmt de informatieve zone in met een reiscafé waar bezoekers kennis kunnen maken met het aanbod groepsreizen van Okra. Elke dag is er een dansdemonstratie lijndansen door Just Dance Zone. Daarnaast stellen verschillende exposanten hun vakantiewoningen, fietsen, mobilhomes en vakantie gerelateerde producten voor. Ook Maarten Bosmans, gekend van Thuis en Flikken, is al enkele jaren aanwezig als exposant. De derde zone omvat de toeristische diensten van West- en Oost-Vlaanderen en Wallonië. Er is een uitgebreide demozone met heel wat presentaties. Zowel de Leef!- als Vakantiebeurs kun je op vrijdag 10 tot en met maandag 13 januari telkens tussen 14 en 19 uur bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Kinderen en leden van Okra en de Gezinsbond mogen (behalve op zondag) gratis binnen. Op vrijdag blijven de deuren open tot 22 uur met vanaf 18 uur een gratis glaasje wijn of fruitsap. (KK)

Meer info bij Filip Deroo op 0494 87 90 35 of mail naar filip.deroo@udri.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier