Ledverlichting langs jaagpad in Menen om veiligheid te verhogen

Schepen van Publieke Ruimte en Mobiliteit Patrick Roose en burgemeester Eddy Lust langs het jaagpad. © WO
Christophe Lefebvre

Het jaagpad langs de Leie, tussen de brug van Lauwe en die van de N32, wordt frequent gebruikt door zowel fietsers als wandelaars. Het idee om er verlichting te voorzien en zo de veiligheid tijdens de donkere uren te verhogen, ligt al langer op tafel. Dit jaar hakt het stadsbestuur de knoop door en worden niet minder dan 122 ledarmaturen geïnstalleerd.

“Vorig jaar werd al werk gemaakt van de nodige investeringen om tijdens de winterperiode het jaagpad bruikbaar te houden”, klinkt het bij een zichtbaar tevreden schepen Patrick Roose. “Alleen zaten we nog steeds met het euvel dat het er bij zonsondergang vaak erg donker is. Na enkele studies namen we dan uiteindelijk de beslissing om 122 ledarmaturen te installeren, die tussen 22 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens een gedimd licht zullen produceren. We hopen tegen de winter van 2020 met de installatie te kunnen starten.”

“Geen zeven jaar wachten”

De Vlaamse Waterwegen hebben, met hun masterplan Horizon 2027, eveneens voor ogen om grote delen van het jaagpad van verlichting te voorzien. “Wij wilden echter niet nog eens zeven jaar wachten”, pikt de schepen in. “We kozen voor ledverlichting, zodat we eventueel naadloos kunnen worden opgenomen in de werken van de Vlaamse Waterwegen.”

Aan het project hangt een stevig prijskaartje van 133.541 euro vast. “Klopt! Een investering die de veiligheid van alle gebruikers van het jaagpad zal verhogen”, rondt de schepen af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.