Ledenaantal van Femma Krekedal kreeg laatste jaar een enorme boost

De Femmadames, met achteraan Helena Wallyn en Monique Serruys. Vooraan herkennen we Maria Déopère, Dorine Vuylsteke en Sabine Mommerency. © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Femma Krekedal heeft de wind in de zeilen. Sinds het nieuwe bestuur in september 2017 begon, schreven zich al een 30-tal nieuwe leden in. Ondertussen telt de vereniging 81 leden. “En we blijven maar groeien”, verzekert voorzitster Dorine Vuylsteke. “Op vrijdag 10 januari organiseren we ons tweede gratis ledenfeest, ook dit jaar wordt het weer een comedy-avond.”

Het nieuwe bestuur van Femma Krekedal bestaat behalve uit Dorine Vuylsteke ook nog uit secretaris Monique Serruys, penningmeester Sabine Mommerency en teamleden Maria Déopère en sinds een paar maanden ook Helena Wallyn. Sinds de doorstart kwamen er een 30-tal nieuwe leden bij, waarvan de laatste maand alleen al 11! “We zijn erg actief op Facebook en het is ongelofelijk wat dit doet voor het ledenaantal”, verduidelijkt Dorine Vuylsteke. “We kregen hiervoor zelfs al complimenten van Femma hogerhand.”

Opvallend is dat nu ook Kortemarkse dames vlot de weg vinden naar Femma Krekedal. Een verklaring daarvoor ziet de voorzitster in het feit dat zij zelf van Kortemark is. “Daar is al een tijdje geen Femma-afdeling meer actief”, legt Dorine uit. “Onze leden komen naast Kortemark en Handzame ook uit Edewalle. Dat er leden uit drie deelgemeenten zo vlot de weg vinden naar ons, mag je best een unicum noemen.”

Ledenfeest met comedy

“Alle leeftijden zijn welkom bij Femma”, vertelt Dorine. “We hebben een aanbod voor iedereen en dat aanbod is met zo’n 35 activiteiten per jaar best wel veelzijdig, met de maandelijkse crea-avond, de jaarlijkse Koude Voetentocht en de Proevertjesroute als vaste waarde. Deze activiteiten bestonden al onder het vorig bestuur en dat willen we zo houden”, klint het.

“Bij onze start, twee jaar geleden, zijn we wel afgestapt van het kerst- en nieuwjaarsfeest met maaltijd. In plaats daarvan kozen we voor een ledenfeest”, gaan de bestuursleden verder. “De tijd van etentjes is weg, mensen hebben het rond deze tijd van het jaar al zo druk. En we merken vanuit vorige activiteiten zoals de barbecue of de bowling dat onze leden graag samen met hun partner op stap kunnen. Daarom kozen we voor een ledenfeest voor leden, niet-leden en partners waarbij de nadruk ligt op comedy, want daar is nood aan.”

Laurel en Hardy

“Na ‘Zuinige Maria’ nodigden we dit keer ‘Laurel & Hardy’ uit, een duo dat een schitterende imitatie brengt van ‘de dikke en de dunne’. De kaartenverkoop met al meer dan 100 inschrijvingen loopt goed. Femma Krekedalleden komen gratis binnen, partners, leden van andere Femma’s en niet-leden betalen 8 euro vooraf of 10 euro aan de deur. Daarvoor krijgen ze behalve de voorstelling ook nog een glaasje cava en een gezellige sfeer”, besluit Dorine Vuylsteke.

De folders voor het werkjaar 2020 zijn nog in de maak, maar het kersvers bestuur verklapt alvast dat er een bezoek aan Lobsterfish en Grootmoeders Koffie in de maak is. Er komt opnieuw een spelletjesavond voor leden, niet-leden en familie en tijdens een crea-avond buigt men zich over de wondere wereld van mozaïek.

Info: facebook/Femma Krekedal, dorinevuylsteke@hotmail.com, tel. 0494 37 79 71

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.