Leden van de Egemse Cyclospurters rijden naar en op de Mont Ventoux

Zaterdagmorgen iets na 7 uur vertrokken in Egem 4 leden van de Egemse Cyclospurters voor een tocht van meer dan 1000 km richting de Mont Ventoux.

© (Foto WM)

Het was Egemnaar Freddy Vereecke die na een clubrit … en enkele duveltjes de kat de bel aanbond en het idee om “Samen eens naar en op de Mont Ventoux te rijden” in de groep gooide. Een idee dat op het eerste moment bij enkele leden voor gefronste wenkbrauwen zorgde maar desondanks waren er voldoende geïnteresseerde om de uitdaging aan te gaan en Freddy en Dominique aan het werk te zetten om de praktische kant van de tocht uit te werken.

“Door reeds gemaakte vakantieplannen moesten er helaas enkele geïnteresseerde leden verstek laten gaan maar samen met Dominique Scharlaeken, Mark Nemegheer en Bert Commyn ben ik vastberaden de Mont Ventoux te bereiken in 7 dagen en de legendarische berg op dag 8 vanuit Bedoin te beklimmen. De eerste drie dagen maken we het onszelf misschien wat lastig door meer dan 650 kilometer af te leggen, maar door daarna kortere ritten in te plannen kunnen we onze krachten sparen om de effectieve beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% tot een goed einde te brengen” weet Freddy ons te vertellen.

Een beklimming die de heren trouwens niet met alleen gaan doen! Ook de echtgenotes van de heren die het gezelschap per wagen met de bagage van slaapplaats naar slaapplaats volgen zullen de tocht van 21,4 km naar de op 1909 meter liggende top tot een goed einde trachten te brengen. Ze zullen zich opwarmen door kleine tochtjes te maken rond de dorpjes waar het gezelschap zal slapen.

Op zondag 9 augustus zal er nog één keer genoten worden van een frans ontbijt met zicht op de Ventoux maar daarna keert het gezelschap terug naar België ….. met de wagen wel te verstaan.

(WM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.